19 Temmuz 2011 Salı

Daha önce LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun da gezip oyunlarını pazarladığı Gürcüstan'ı gezen Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, bugün Türkiye'ye geri döndü!

Daha önce LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun da uğradığı Gürcü heykeltıraş, ressam ve tiyatro dekoratörü Akaki (Kako) Dzneladze'nin Batum'daki sanat atölyesine davet edilen Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Dzneladze ile saatlerce sohbet etti. (Fotoğraf: Fikriye Bulunmaz)


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, başta Batum (Batumi) kentinde tiyatro oyunu izlemek üzere gittiği Gürcüstan'ın birçok kentini gezdi.

15 - 19 Temmuz 2011 tarihlerinde, beş gün Gürcüstan'ı gezen Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, üç gece Kobuleti'de ve bir gece de Batumi'de konakladı. Kobuleti ve Batumi'nin dışında, başta Tbilisi (Tiflis) ve sosyalist önder Josef Cugaşvili Stalin'in doğduğu kent Gori olmak üzere, Ozurgeti, Sokhumi gibi birçok kenti gezdi.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, gezi izlenimini, izlediği oyunun değerlendirmesini ve elindeki belgeleri okurlarıyla paylaşacak. Tabii ki, öncelikle
1100 kişilik LİNÇ KAMPANYASI imzacılarının başlatmış oldukları yargılama sürecinin yoğunluğundan fırsat bulabilirse!...