16 Haziran 2011 Perşembe

Kapitalist eğitim, Kocaeli Üniversitesi'nde şimşek hızıyla çürüdü!

Kocaeli'de GSF öğrencileri eylemde


Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencileri, Hereke’den İzmit Anıtpark yerleşkesine bölümleri ayırarak taşınılması kararını protesto etti.

Sahne sanatları ve heykel bölümü dışındaki bölümlerin taşınması kararını protesto için ilginç kostümler giyerek şekiller oluşturan seramik, müzik, resim, sahne sanatları, heykel, grafik ve fotoğraf bölümü öğrencileri, ‘Ya hep beraber, ya hiçbirimiz’ dedi.

Merkezde olsun, ama…

Öğrenciler, eylem sırasında şu açıklamayı yaptı: “Şehrin vizyonuna katkıda bulunmak için, İzmit merkeze taşınmayı istedik. İlk projede tüm bölümlerin yerlerinin bile ayarlanmış olmasına karşın, anlaşılamayan bir şekilde yeni projeler yapıldı. Heykel ve sahne sanatları bölümleri dışında diğer tüm bölümlerin taşınmasına karar verildi. Bu karar heykel ve sahne sanatlarını ötekileştirerek eğitim ve sanatı bölüyor. Hereke'de kalan öğrencilerin, sanat eğitimini sağlıklı alması engelleniyor” dedi.

‘Ya hep beraber ya hiç’

Tüm bölümlerin iç içe eğitim alması gerektiğini ifade eden öğrenciler, şu görüşleri savundu: “Birlikte taşınmak ya da birlikte kalmak düşüncesindeyiz. Ortak dersler alıyoruz. Yaratım, sahneleme, sergileme sürecinde birbirimizden hem teknik, hem de manevi destek alıyoruz. Akademik bir kadro için bir yıl önemsiz olabilir ama bizim için çok değerli. Birbirimizden güç alıyor ve zorluklara göğüs geriyoruz. Bunun sonucu olarak da ulusal ve uluslar arası başarılar elde ediyoruz.”

Dekan Başar: 2 aşamalı geçiş

Öte yandan, fakülte dekanı Prof. Dr. M. Reşat Başar da, şu açıklamayı yaptı: ‘Fakültemize tahsis edilen bina henüz tamamen boşaltılmadı. Kısman boşaltılan binayı bekletmek uygun olmaz. Önümüzdeki yıl kalan bölümler için daha avantajlı yerleşim olanakları yaratılacak. Bütün olarak taşınmak mümkün değil. Taşınma bir yıl arayla iki aşamada gerçekleştirilecek.”

(soL - Kocaeli)

(Kaynak: soL)