27 Mayıs 2011 Cuma

Sahte duygular mimarı William Shakespeare dangalağını Türkiye halklarının üzerine boca eden LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun bu kitabını okumuyoruz!

"LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku, İngiltere'den toptan satın aldığı Shakespeare'i, Türkiye halklarına perakende olarak satıyor!"


1100 kişilik alçaklar ordusunun başlatığı LİNÇ KAMPANYASI, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın gösterdiği devrimci dirençle mahkûm olunca, bu kez, bu alçaklar ordusu, Hilmi Bulunmaz'a noter onaylı ihtarname yollama, onu savcılığa şikâyet edip mahkemeye verme süreci başlattılar.

1100 kişilik alçaklar ordusunun yasal süreçte de başarılı olamamaları, moral bozukluğunun meydana getirdiği müthiş bir hayal kırıklığına neden oldu. Bu hayal kırıklığı sonucu, kendi açmış oldukları davaların duruşmalarına dahi gelemeyen LİNÇÇİ kişiler, Hilmi Bulunmaz karşısında asla tutanamadıklarından, değil sadece Bulunmaz'ın yüzüne, yargıcın bile yüzüne kesinlikle bakamıyorlar.

1100 kişilik alçaklar ordusunun içine sızmış bulunan profesörlerden LİNÇÇİ Nurhan Tekerek, bırakınız duruşmalara gelmeyi, mahkemeden adresini bile gizlemiştir. Henüz adresi saptanamayan LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek, eğer paşa gönlü olursa, adresini mahkeme kayıtlarına geçirirse, Hilmi Bulunmaz da, rahat rahat hukuki mücadelesini vermeye başlayabilir.

1100 kişilik alçaklar ordusunun bu denli dağılmasının nedeni, bu orduyu oluşturan "kurmay" kadronun Shakespeare çocuğu olmasından kaynaklanıyor. Bu ordunun ruhanî lideri LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku da, bir Shakespeare çocuğu olduğu için, sahte duyguların egemenliğinde bir hayat sürdüğünden, ordusunun moralini bir türlü düzeltemiyor.

1100 kişilik alçaklar ordusunun ruhanî önderi LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku, İngiltere'den toptan satın aldığı Shakespeare'i, Türkiye halklarına perakende olarak satıyor! LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun Shakespeare satışlarını duyuran Internet sitelerinden aldığımız pazarlama metinlerini zaman zaman okurlarımıza duyuruyoruz. Aşağıdaki satış tekniğini okumadan önce, üzerinden atlamadan, Lev Tolstoy'un görkemli sözünü okuyunuz!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


"Shakespeare, işçi sınıfını küçük görür!"


Ezenlerin tiyatral avukatı William Shakespeare'i kündeye getirip tuş eden Lev Tolstoy diyor ki:

"En büyük övücülerinin açıklamalarının da gösterdiği gibi, Shakespeare oyunları içerik olarak hiç değişmeyen, son derece sıradan bir dünya görüşünü dile getirir. Bu dünya görüşü, güçlülerin görünür yüksekliğini gerçek üstünlük olarak değerlendirir, çalışan yığınları, işçi sınıfını küçük görür; var olan düzeni değiştirmeye yönelik hem dinsel, hem insani heves ve arzuları yadsır."

(Bkz: Tolstoy, Sanat Nedir?, çev. Mazlum Beyhan, İş Bankası Yayınları, s. 358)


***


"Shakespeare, İngiliz Sarayı'nın desteğini kazanarak, profesyonel tiyatrocu geleneğini yaratır!"


Gecenin Maskesi / Shakespeare Oyunları Üzerine Bir İnceleme


Gözlemleri, sezgisi, yorum yeteneği, ozanlığı ve tiyatro yazarlığındaki dehasıyla Shakespeare, yüzyıllar boyu dünyanın her köşesinde çağdaş olanı veren ve her çağın insanına ışık tutan bir tiyatro devidir.

Prof. Özdemir Nutku bu kitabında, büyük yazarın 8 oyununu inceliyor; oyunların yazılış öykü ve kökenlerini anlatıyor; oyundaki karakterlerin kişilik çözümlemelerini gerçekleştiriyor. Ayrıca, o dönemin tiyatrolarının ve oyuncularının yapısını araştırıyor.

Yazarın bu özgün çalışması, Shakespeare'e çağdaş gözle bakarak, onun yapıtlarının çağdaş izdüşümlerini aydınlığa çıkarıyor.

Bu kitap, her dönemin insanına çağdaş olanı verip, ona ışık tutan büyük yazarın çağının tarihsel, kültürel ve sosyo-ekonomik konumunu inceliyor. Kraliçe I. Elizabeth’in hüküm sürdüğü İngiltere’nin bu parlak döneminde, Shakespeare ve oyuncularının ortaya çıkış serüveni anlatılıyor. O döneme kadar, "iyi ahlaktan uzak, yozlaşmış ve gereksiz kişiler" sayılan tiyatro oyunculurı, Shakespeare'in oyunları ve kurduğu tiyatro ile, İngiliz Sarayı'nın desteğini ve halkın ilgisini kazanarak, gerçek profesyonel tiyatrocu geleneğini yaratır ve toplum tarafından itibar kazanır.

(Kaynak: nadirkitap.com)