28 Nisan 2011 Perşembe

Yeşil burjuvazinin vitrinindeki pembe edebiyat mankeni: Elif Şafak!

12 Eylül Faşizmi ile birlikte, topluma "ideolojinin deli gömleğini" giydiren egemenler, hayatın her alanını kirlettikleri gibi, sanatın her alanını da kirletme yarışına girdiler.

12 Eylül Faşizmi ile birlikte, nasıl ki tiyatro patronları Kültür Bakanlığı çanağı yalamaya başladılarsa, edebiyatçılar da hızla yeşil burjuvazinin dümen suyuna girdiler.

12 Eylül Faşizmi ile birlikte, sahte duygular mimarları yetiştirme mantığıyla hareket eden yeşil burjuvazinin toplum mühendisleri, halkın emek değerlerini bulandırmak için, büyük bir çaba harcama telaşına kapıldılar.

12 Eylül Faşizmi ile birlikte, yeşil burjuvazinin vitrinini süsleyen pembe edebiyat mankenlerinden biri olarak "piyasa" edinen Elif Şafak, ilköğretim çocuklarının zekâ ve akıl düzeyinden bile aşağıdaki insanlara seslenen yazınsal mantığıyla, okurlarda müthiş bir durağanlık oluşturuyor.

12 Eylül Faşizmi ile birlikte, Türkiye yazın coğrafyasına egemen olan mantıktaki edebiyatçılar, o denli iç burkan ve o denli sınıfsal mücadelenin üzerini örten işler üretiyorlar ki, dünya edebiyatını izleyen okurlarda, âdeta isyan duygusu oluşturuyorlar.

12 Eylül Faşizmi ile birlikte, edebiyat piyasasını kara bir gölge gibi istilâ eden pembe edebiyat mankenlerinden Elif Şafak'ın "Siyah Süt" adlı kitabını okuduğumda mideme ağrılar girmişti. "Esas memleketim" olan Mısır'daki gezimde okuduğum bu kitap, hiçbir yazınsal değer taşımayan, estetik bilinçten tamamıyla yoksun biri tarafından yazıldığı hemen anlaşılan, insanlarda kımıltısızlık duygusu oluşturan ve edebiyat eseri denilmemesi gereken bir "şey"...

12 Eylül Faşizmi ile birlikte, yeşil burjuvazinin vitrinindeki pembe edebiyat mankeni Elif Şafak'ın "piyasa değeri" artsın diye yapıldığını sandığımız aşağıdaki haberi okuyunuz!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


'Aşk' kendi rekorunu kırdı


Yazar Elif Şafak’ın 2009 yılı Mart ayında yayımlanan “Aşk” romanı kendi rekorunu kırarak 600 bin baskı adedine ulaştı

"Aşk", geçen yıl Temmuz ayında 500 bin satış rakamına ulaşarak, en kısa sürede en çok satan roman unvanını almıştı. Mevlana ve Şems’in ilahi aşkı üzerinden Ella ile Aziz’in dünyevi aşklarını anlatan “Aşk”, biri 1200’lerde diğeri ise günümüzde geçen iki öyküyü iç içe okura sunuyor. “Aşk”, yurtdışında da pek çok ülkede yayımlandı.

(Kaynak: Milliyet)