22 Nisan 2011 Cuma

9 yıl sonra gelen intikam


Tiyatro oyuncusu Şafak Karali, oyun öncesi vuruldu. Teslim olan saldırgan Zeynep P'nin, 9 yıl önce kendisini birlikte olmaya zorladığı için Karali'yi vurduğu öğrenildi

ŞEHİR Tiyatrosu'nun kadrolu oyuncularından Şafak Karali önceki akşam Zeynep P. isimli bayan tarafından silahlı saldırıya uğradı. SDKM'deki ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ isimli oyunun sahnelenmesi öncesinde kültür merkezinin kafesinde bekleyen 42 yaşındaki Karali, eski öğrencisi Zeynep P.(29) tarafından silahlı saldırıya uğradı. Dizinden yaralanan ünlü oyuncu, Tıp Fakültesi’ne kaldırılırken, saldırgan da olay yerinde silahını atarak teslim oldu.

BENİ İLİŞKİYE ZORLADI

Asayiş Müdürlüğü’nde verdiği ifade herkesi şaşırtan Zeynep P, yanında getirdiği ve olayla ilgili yazılı ifadesinin basın mensuplarına verilmesini istedi. Zeynep P'nin yazılı ifadesinde inanılmaz iddialar yer alıyor. Buna göre genç kız 2002'de KOÜ Fen-Edebiyat Fakültesi’ni kazandı ve bir süre sonra üniversitenin Değirmendere’deki Belde Tiyatro Kulübü'ne yazıldı. Burada tiyatro eğitmeni Şafak Karali ile tanıştı ve ders almaya başladı. Zeynep P o günleri, "O sıralarda hastaydım ve Şafak Karali bundan yararlanıp, beni cinsel ilişkiye zorladı. Kabul etmeyince de beni cinsel konuda aşağılamaya başladı” sözleriyle anlattı.

CİNSELLİKTEN BAHSETTİ

Genç kızın ayrıca, “Karali bir şeyler fark ettiğimi anlayınca, beni tiyatro grubundan atmak için elinden geleni yaptı. Aynı zamanda tiyatro toplantılarında liseli ve ortaokullu öğrenciler vardı. Bir gün, 50 yaşında bir kadının bekaretini kendisi aldığını söyledi. Bunun üzerine 14 yaşındaki bir kız, bir şeyler söylemek istedi. Ama kafası karışık ve dalgındı. Sonra bir kız daha gördüm onun da psikolojik durumu kötüydü. Tepki vermeye çalışıyor ama yapamıyordu. Bacakları bir ileri bir geri gidiyordu. O görüntü yıllarca gözümün önünden gitmedi” ifadeleri dikkat çekti.

BİR GÜN KADIN OLACAKSINIZ

Dikkat çeken diğer bir ifade ise, Karali’nin genç kızlara zorla sahip olmasının, olamaması halinde bunun çok normal olduğunu söylediği belirtildi. İfadede ayrıca şunlar yazılı: "Şafak Karali bu iş çok sistemli yapıyordu. Kız çocuklarına ‘Sen tacize uğradın’ erkek çocuklarına ise, ‘Senin içinde annenle yatma isteği var’ derdi. ‘Nasıl olsa kızlığınızı kaybedeceksiniz, kadın olacaksınız’ laflarını duydum. En sonunda dayanamadım ve okulu bırakarak memleketim Gaziantep’e döndüm. Yaptıklarını tecavüzden saymıyor. Bunu bir ritüel olarak kabul ediyor. O ve onun gibiler için kadın oldurma ritüeli çok normal bir davranış.

SADECE KORKUTACAKMIŞ

Genç kızın verdiği sözlü ifade de ise şunları söylediği iddia edildi: “Gaziantep’e döndükten sonra, televizyonda bu konuda duyduğum tiyatrocu tacizcileri beni etkiledi ve Şafak Karali ile görüşmek istedim. Kendisinin yanına gittiğimde ise eski görüntüler gözümün önüne geldi ve korktum. Silahım ile Karali’yi korkutmak için ayaklarına ateş ettim.” Halen KOÜ Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Karali’nin ise genç kızdan şikayetçi olmaması dikkat çekti.

(Kaynak: Demokrat Kocaeli)