25 Şubat 2011 Cuma

İzleyicilerdeki bellek zayıflığını, Kültür Bakanlığı çanağı yalatanlardaki ilgisizliği çok iyi bilen LİNÇÇİ Genco Erkal, eski oyunları yeniden satıyor

(Bakınız: Milliyet)


Garip ama gerçek bir ülke olan Türkiye, hayatın hemen her alanında olduğu gibi, sanatın hemen her alanında da yanlışlıklar komedyası üretiyor!

Türkiye'deki tiyatro esnafı, tiyatroyu bir sanat olarak görebilecek düzeyde olmadığı için, tiyatro sanatını bir gıdım dahi sevmiyor.

LİNÇÇİ Genco Erkal da, tiyatroyu bir sanat olarak görebilecek düzeyde biri olmadığı için, o da, tiyatroyu bir gıdım dahi sevmiyor...

Tiyatroyu bir elma ağacındaki en değerli dal gibi bereketli bir sanat alanı olarak görmekten yoksun olan LİNÇÇİ Genco Erkal, bu bereketli ağacı, sadece "alma ağacı" olarak gördüğünden, bir yandan Kültür Bakanlığı çanağı yalayıp, bir yandan Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapmanın yanı sıra, bir yandan da eski sahnelediği sözde oyunlardan kırptığı metinleri, yeni oyun diye, hem de çok ciddi paralara izleyicilere kakalıyor!

İzleyicilerdeki bellek zayıflığını, Kültür Bakanlığı çanağı yalatanlardaki ilgi yetersizliğini çok iyi bilen tiyatro kurnazı LİNÇÇİ Genco Erkal, 12 Eylül Faşizmi ile birlikte, "tek kişilik dev tiyatro prodüksiyonları" yaparak, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için, tiyatronun içeriğini soyup soğana çevirdiği gibi, şimdi de, bu sanatın biçimini ve biçemini iyice yamultuyor!!

Başta LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi ve bu derginin yelkenini Amerikan rüzgârıyla şişiren Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişenler tiyatral fraksiyonerleri olmak üzere, 1100 alçak LİNÇ imzacısından cesaret alan LİNÇÇİ Genco Erkal, zâten halktan kopuk davranışını, iyice netleştirerek, sadece ve sadece Kültür Bakanlığı çanağı yalamaya, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapmaya yönelmiş durumda!!! (HB)