26 Şubat 2011 Cumartesi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, içerisinde "orospu çocuğu" sözlerinin cirit attığı "7 Şekspir Müzikali"ne neden 66.000 TL veriyor?

Garip ve özü-sözü bir olmayan, kültür politikasına asla güvenilmeyen bir ülkede yaşıyoruz...

İslamî değerleri kullanarak iktidara gelen Adalet ve Kalkınma Partisi, kendi değerlerine ters bir anlayışla hareket eden bir Kültür Bakanı'na muhtaç durumda...

İslami değerleri kullanarak iktidara gelen Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren ve İslamî değerlere göre yaşayan seçmenler, kendi değerlerine saygı göstermeyen, kendi değerlerine karşıt tiyatro esnafına Kültür Bakanlığı çanağı yalatılmasına karşı çıkmıyor.

400 yıldır dünya tiyatro sahnelerini pervasızca kirleten William Shakespeare'in çocuklarından biri olan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer, kendisinin bir tiyatro olduğunu iddia ettiği, ancak, bizim tiyatro olarak kabul etmediğimiz salonunda, üzerimize ağız dolusu küfürler fışkırtıyor!

Nihat Haluk Bilginer'in ağzından fırlayıp üzerimize birer mermi gibi saplanan "orospu çocukları, orospu çocukları" sözlerini duydukça, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermelerine karşın, bu partinin kültür politikasını denetlemeyen seçmenlere lanet okuyoruz...

Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, bana, halkıma, tüyü bitmemiş yetime sormadan, "Shakespeare çocuğu" Nihat Haluk Bilginer'e, hem de geri ödemesiz olarak, hem de hibe olarak, tam 66.000 TL'yi, âdeta "küfrü teşvik parası" olarak boca ediyor!

Peki, sosyal demokrat soslu Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, "Shakespeare çocuğu" Nihat Haluk Bilginer'e, âdeta "küfrü teşvik parası" olarak, neden 66.000 TL veriyor?

Biz bilmiyoruz! Bilen beri gelsin!!! (HB)