12 Ocak 2011 Çarşamba

Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş, anlamlı, duyarlı, farklı, samimî ve önemli bir açıklama yaptı!

"Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, madem ki Adana Devlet Tiyatrosu'nun Internet sitesine, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerine reklâm almak zorunda kalacak kadar çaresiz ve parasız durumda, o hâlde, nasıl oluyor da, başta LİNÇÇİ yayın Tiyatro... Tiyatro... Dergisi olmak üzere, tiyatro dergilerine reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) veriyor?!!!"


***


Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş, aşağıda linkini verdiğimiz yazımızda bulunan yukarıdaki paragrafa dayanarak bir açıklama yaptı:

Biz, Devlet Tiyatroları'ndan reklâm almayı doğal ve yasal hakkımız olarak görüyoruz! Şimdiye dek, Devlet Tiyatroları tarafından tiyatro dergilerine verilen reklâmlarla ilgili olarak sizin dile getirdiğiniz ve LİNÇÇİ sıfatını kullandığınız eleştirilerinize, "diğer tiyatro dergileri" söz konusu olduğu için, herhangi bir açıklama yapma gereksinimi duymuyorduk. Ancak, bugün, "Adana Devlet Tiyatrosu" bağlamında yaptığınız eleştiri, bizi de bu değerlendirme kapsamına aldığı için, oldukça düşünmemize neden oldu ve böylelikle, bizim Devlet Tiyatroları'ndan aldığımız reklâmın anamızın ak sütü gibi helal olduğunu vurgulamak istedik!

Yeni Tiyatro Dergisi
Genel Yayın Yönetmeni
Erbil Göktaş


***


Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş'ın yukarıdaki açıklamasına yönelik olarak bir değerlendirme yapıyoruz:

Biz, sosyalist bir mantıkla yayın yaptığımız için, kapitalizme eleştiri getirmekte ikirciklenen, holdinglerin ve diğer kapitalist kuruluşların, tiyatro sanatına yön vermesine göz yuman tüm tiyatro yayınlarını eleştiri masasına yatırıyoruz!

Biz, her ne kadar LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilecek kadar alçalabilen tiyatro dergileriyle Yeni Tiyatro Dergisi'ni aynı kategoriye dahil etmiş olmasak da, başta İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleriyle ilintili olarak, tiyatro dergilerinin gıkını bile çıkaramadığını gözlemlemek, bizi son derecede üzüyor!!

Biz, halkın ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleriyle ilintili olarak herhangi bir politika geliştirmeye niyetlenmeyen tiyatro dergilerinin, okuruna değil, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'e güvenerek yayın yaptığı kanısındayız!!!

Biz, ne zaman ki, İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) reklâm kuleleri konusunda eleştiri getirebilecek bir duruma gelirse, tüm eksiklerine karşın Türkiye tiyatrosunun "en saygın ve en yaygın" dergisi Yeni Tiyatro'yu can-ı gönülden destekleyeceğiz. Ancak, İDT'nin reklâm kuleleri konusunda hiçbir ses çıkarmayan bir tiyatro dergisini de, can-ı gönülden değil, kerhen destekleme hakkımızı hiç kimse elimizden alamaz!!!...


***


Ayrıca bakınız:

Adana Devlet Tiyatrosu web sitesine Sabancı damgası vurulmuş!