1 Ocak 2011 Cumartesi

Amerikan Emperyalizmi'nin "bilimsel izdüşümü" Boğaziçi Üniversitesi, iyice yıpranan yüzünü "Nuri Bilge Ceylan makyajı" ile şirin göstermeye çalışıyor!

NURİ BİLGE CEYLAN'A BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN FAHRİ DOKTORA


Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önerisi Fahri Akademik Unvan ve Hizmet Ödülleri Komisyonu onayı ve Senato kararı ile, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü mezunu Nuri Bilge Ceylan'a, Türk sinemasına kazandırdığı şiirsel bir sinematografiyle bezeli, evrensel deneyimlere tercüman, uluslararası alanda kendini kabul ettirmiş, özgün yapıtları ve genç kuşakları sinema sanatına özendirme konusunda oynadığı rol nedeniyle "Fahri Doktora" verilmesine karar vermiştir. 61. Uluslararası Cannes Film Festivali'nde, "Üç Maymun" adlı filmi ile 'En İyi Yönetmen' ödülünün de sahibi olan Nuri Bilge Ceylan'a Fahri Doktora unvanı, 4 Haziran Cuma günü saat 18:00'de Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall'da yapılacak törenle verilecektir.

(Kaynak: Boğaziçi Bülten)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Tiyatro Boğaziçi, "Amerikan Emperyalizmi'nin 'bilimsel izdüşümü' olan Boğaziçi Üniversitesi"nde "Molière Efendi"yi pazarlamakla meşgul oluyor!