17 Aralık 2010 Cuma

Aylık geliri 20.000,00 TL olan Coşkun Büktel "gelir vergisi"ni veriyor mu?


EK-D



T.C.
İSTANBUL
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
BASIN BÜROSU


Soruşturma No: 2010/45333




SORGULAMA TUTANAĞI
(Şüpheli İçin)

İFADE VERENİN:

T.C. Kimlik Numarası: 43243302258
Adı ve Soyadı: COŞKUN BÜKTEL
Baba ve Ana Adı: HASAN - FATMA
Doğum Yeri ve Tarihi: İZMİR - 22/12/1950
İkametgah Yahut Mesken Adresi: Çukurlu Çeşme Sok 6/4 Beyoğlu / İSTANBUL
Varsa Telefonu (Ev-İş-Cep-İrtibat): 252 94 82
Mesleği, Ekonomik Durumu: Yazar, 20.000,00 TL
Medeni Hali, Çocuk Sayısı: Boşanmış, bir çocuk
İfadenin Alındığı Yer: Savcılık Basın Bürosu

İfade verene yüklenen suç anlatıldı, müdafi seçme hakkının bulunduğu ve onun hukuki yardımından yararlanabileceği, müdafiin ifade alma sırasında hazır bulunabileceği, müdafi seçecek durumda değilse ve bir müdafi yardımından yararlanmak istediği takdirde kendisine baro tarafından bir müdafi görevlendirilebileceği, yakınlarından istediğine yakalandığının derhal birdirileceği, isnat edilen suç hakkında açıklamada bulunmamasının kanuni hakkı olduğu, şüpheden kurtulması için somut delillerinin toplanmasını isteyebileceği kendisine hatırlatılıp açıklandı. Savunmamı kendim yapacağım dedi.


SORULDU:


www.coskunbuktel.com isimli site bana aittir, yöneticisi de benim. Hâlen yukarıdaki adreste yayın faaliyetine devam etmektedir. Üniversite yıllarımdan bu yana edebiyat ve tiyatro eserleri yazıyorum. İlk yazım, 1979'da bir dergide yayınlandı. Bir süre FOX TV'de yayınlanan "Arka Sıradakiler" dizisinin senaryo doktorluğunu yaptım. Tiyatro camiası, beni eserlerim nedeniyle yakından tanımaktadır.


1990 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Harbiye Sahnesi'nde "Theope" isimli oyunum sergilendi. 1993 yılında da, Taş Kitaplar Yayınevi tarafından yayınlandı. Kitabın kapağında görüleceği gibi Türk Tiyatrosu'nun önemli isimleri olan Seçkin Selvi, Memet Baydur, Cüneyt Türel, Cihan Ünal övgüyle söz edip, hayranlıklarını dile getirmişlerdir. Bu kitabım 2007 yılında Çitlembik Yayınları'nca basılmış, Selçuk Erez, Acar Burak Bengi, Nazlı Ilıcak, Hamdi Alkan, Birol Güven, Hasan Ali Topbaş, bir yazar için gurur duyulacak övgülerini belirtmişlerdir.


2005 yılında Ankara'daki Devlet Tiyatroları'nın Koordinasyon Toplantısı'nda Edebi Kurul Başkanı Prof. Dr. Özdemir Nutku, Devlet Tiyatroları Disiplin Kurulu Temsilcisi Şahin Ergüney'in "Theope'nin 1990 yılında repertuara alındığı halde, 15 yıldır Devlet Tiyatroları'nda neden sergilenmediği" sorusuna, "Kimseyi itham etmek istemiyorum, ama Fransızca'da 16. Yüzyıl'da yazılmış Theope adlı bir oyun vardır. Fransızca bilenlerin özellikle Fransız filolojisinde okuyanlar bu oyuna bir bakmalılar, aradaki benzerlikleri görmek için" şeklinde cevap vermiş ve bu Devlet Tiyatroları'nın 3 gün süren toplantı kayıtlarına girmiş. Daha sonra ben, bu kaydı da izleyerek, Özdemir Nutku'nun konuşmasına bizzât şahit oldum. Bu itham, benim için oldukça suçlayıcı ve onur kırıcı olduğundan, Internet ortamında kibar bir üslupla Özdemir Nutku'yu kaynağını göstermeye, gösteremediği takdirde özür dilemeye davet ettim. Bu yazım Berfin Bahar Dergisi'nde de yayınlandı. Özdemir Nutku, tiyatrokeyfi.com isimli sitede sözlerini yalanladı; "Şahin Ergüney size yanlış nakletmiş. Ben, eski belgeleri karıştırırken, 17. Yüzyıl'da Fransa'da yazılmış 'Theope' adlı bir oyunun belgesini gördüğümü söyledim. Ayrıca, sizin oyununuzun orijinal olduğundan emin olduğumu belirttim" şeklinde, eski sözlerini yalanlamaya çalışmıştır.


Benim, Özdemir Nutku'ya karşı yazılarım üzerine tiyatro camiasında bana karşı bir cephe oluştu. Mustafa Şükrü Demirkanlı da, bunların arasındadır. Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları'ndan reklâm alarak yayınını sürdüren "Tiyatro... Tiyatro..." isimli dergisinde, Internet ortamında sahte isimler arasında "Burak Caney" müstear isimli kişi de bulunmaktadır. "Burak Caney" adını kullanan kişi beni dansöz kıyafetiyle resimlemiştir. İki yüz sayfaya yakın hakaret dolu yazıları da yazmıştır. Müşteki, Burak Caney'e teşekkür edip, desteklemiş, reklâmını yapmıştır. Ayrıca, kendisine ait www.tiyatrodergisi.com.tr isimli sitede, beni, Nazi amblemiyle resimlemiş ve yayınlamıştır.


1000'e yakın kişinin oluşturduğu linç kampanyası, Hilmi Bulunmaz isimli kişinin yazılarını bana mal etmiştir. Halbuki ben, Hilmi Bulunmaz'ı da "Çanak ve Köpek" yorumları nedeniyle eleştirdim. Müşteki bu linç kampanyasına dergisinde yer vermiş, beni ve Hilmi'yi, Özdemir Nutku'yu karalamakla, iftira etmekle suçlamış, ikimizi de aynı kefeye koymuştur. Şikâyet dilekçesi ekinde sundukları bilgisayar çıktıları incelendiğinde, müştekiyi hedef almadığım, bana karşı başlatılan ve yürütülen apaçık, somut iftiraları ve genel olarak bunları üretenleri hedef aldığım görülecektir. Mustafa Demirkanlı'nın şahsına yönelik iftiracı, sahtekâr söylemini kabul ediyorum. Bunu da, bana karşı yürütülen kendisinin de aralarında bulunduğu, başrol oynadığı iftira ve linç kampanyasına karşı tepki olarak kullandım.


Ayrıca, dergisinin kapağında, binlerce kişinin görebileceği şekilde, "Evet, İkinci Bir Theope Var" şeklindeki Özdemir Nutku'nun kamera görüntüleriyle ve gerçeklerle bağdaşmayan sözlerine yer verdiğinden, mesleki ve kişisel onurum zedelendiğinden, cevap verme gereğini duydum. Bu yazıların başlamasına sebebiyet veren müştekidir. Suçlamayı kabul etmiyorum. Bana karşı yürütülen kampanyaya ilişkin bilgisayar çıktılarını da sunuyorum, ne kadar ağır bir tahrik altında olduğum görülecektir, dedi.


Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 147'nci maddesinde yazılı hususların yerine getirilmesinden sonra tutanak okunup, ifade verenle hazır bulunanlar tarafından imza altına alınmıştır. 14/12/2010


NURTEN ALTINOK 22971.....İBRAHİM ŞAHİN.....COŞKUN BÜKTEL

.....Cumhuriyet Savcısı..................Zabıt Kâtibi.....................Şüpheli