7 Aralık 2010 Salı

Bulunmaz Tiyatro sanatçılarından Oğuzcan Önver, tam yirmi dört saat önce İstiklâl Caddesi'ndeki çok seçkin ve ünlü kitabevi MEPHISTO vb.'den bildirdi!

Bulunmaz Tiyatro sanatçıları Oğuzcan Önver, Uğur Özkan, Sabri Can Locva


Oğuzcan Önver
6 Aralık 2010


MEPHISTO'ya, hemen hergün olduğu gibi, bugün de gidip Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin gelmediğini öğrendik. Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin, yılın son ayının altıncı gününün bitmek üzere olduğu şu saatlerde bile seçkin ve ünlü kitabevi MEPHISTO'ya gelmemiş olması, aslında dudak uçuklatıcı bir durum. Ne var ki biz, Bulunmaz Tiyatro sanatçıları olarak, bu durumu kanıksamış bulunuyoruz. Bizim kanıksamamız pek önemli değil de, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne sürekli olarak reklâm veren Ayşenil Şamlıoğlu, Lemi Bilgin, Nejat Birecik vb. kişilerin bu durumu kanıksamalarını asla kanıksamadık.

İstiklâl Caddesi'ndeki tiyatro dergileri satan tüm kitabevlerini yakın takibe almamıza karşın Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin hiçbir zaman için tam yayınlanması gerektiği tarihlerde yayınlanmadığını sürekli olarak gözlemliyoruz. Umarız, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Sayın Lemi Bilgin, İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Sayın Ayşenil Şamlıoğlu, KBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Sayın Nejat Birecik, vb. kişiler de, en az bizim kadar duyarlı davranıp, en azından İstiklâl Caddesi'ndeki seçkin ve ünlü kitabevlerinde denetlemeler yaparlar da, hiç olmazsa, bizlerden kesilen vergilerden elde ettikleri paraları Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne peşkeş çekmezler...

Ben, Uğur Özkan'la birlikte, İstiklâl Caddesi'ndeki bazı seçkin ve ünlü kitabevlerinde çekim yaptım. Ancak bu çekimlerdeki görüntüler ve sesler çok net değil. Görüntü ve ses kalitesi düşük de olsa, elimizdeki belgeye dayanarak görevliyle aramızda geçen kısa diyalog içerisinden küçücük bir tadımlık sunayım:

Oğuzcan Önver - Merhaba, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin Aralık / 2010 tarihli 220. sayısı geldi mi?

Kitapçı - Hayır, gelmedi.

Uğur Özkan - Ne zaman gelir peki?

Kitapçı - Hafta sonuna kadar gelir herhalde, aslında hiç belli olmaz, daha da geç gelebilir; yani Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin görevlileri ne zaman getirirlerse o zaman gelir!

Oğuzcan Önver - Teşekkürler.

Şunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz: Tiyatro... Tiyatro...Dergisi, ne MEPHISTO'da, ne D&R'da, ne de bir başka seçkin ve ünlü kitabevinde var! Bu konu bu kadar net, bu durum bu kadar kesin!! Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin her zaman olduğu gibi, bu ay da, çok geç yayınlanacağına, adımın Oğuzcan Önver olduğunu bildiğim kadar eminim!