5 Aralık 2010 Pazar

Bir yandan bir proleter olarak hayatını kazanırken diğer yandan Bulunmaz Tiyatro sanatçısı olarak hayata müdahale eden Mesut Alptekin yine yazı yazdı!

Ön sıralarda dünyaya gelip ön sıralarda yaşamalarına karşın "Arka Sıradakiler" televizyon dizisiyle halkı uyutanlarla, arka sıralarda dünyaya gelip arka sıralarda yaşamalarına karşın "Ön Sıradakiler" Internet dizisiyle halkı uyandırıp sıralararası ilişkileri sorgulayan Bulunmaz Tiyatro'nun öznesi olduğum için yaşadığım mutluluğu paylaşmak istiyorum yada bize ezberletilen dünyaların dışında da bir dünya olduğunu duyumsayan bir oyuncunun döktüğü terin izdüşümü...


Mesut Alptekin
4 Aralık 2010


Bu cumartesi günü, her cumartesi günü olduğu gibi, yine saat tam 17.00'de çalışmaya başladık. Ben ve diğer oyuncu arkadaşlarım, her hafta olduğu gibi yine Bulunmaz Tiyatro'daki doğal yerlerimizi almıştık. Yani Bulunmaz Tiyatro'nun her yeri bizimdi.

Ancak bu hafta, yapacağımız oyunculuk ve yazarlık çalışmasına bir de "sinema" çalışması eklenmişti. Bu çalışmamızda, her hafta sonu yaptığımız işlerden çok daha farklı bir süreç içerisine girecektik. Birkaç aydır tadilat çalışmaları süren tiyatromuzun, hemen hemen tamamlanması, bizdeki çalışma azmini kırbaçlıyor.

Çok kısa bir zaman sonra, görsellik açısından oldukça önemli gelişmelere ev sahipliği yapacak olan tiyatromuz, bu tadilat sürecindeyken bile, bedensel çalışmaların yanı sıra, sözel çalışmalara ve söyleşi etkinliklerine ağırlık vermişti. Ayrıca, şu sıralar tiyatro gündemimizde önemli bir yer tutan ve derinlikli bir kapsamda kurguladığımız "Ön Sıradakiler" adlı Internet dizimiz üzerine yaptığımız hazırlıklar, nihayet çekim aşamasına geldi.

Haftalık olarak yayınlayacağımız Internet dizimiz için daha önceden hazırladığımız tanıtım filminden (fragman) sonra, bu hafta ilk bölümün çekimlerine başladık. Oldukça disiplinli ve bir o kadar da eğlenceli bir çalışma sürdürerek birinci bölümü tamamlamış bulunduk. Bulunmaz Tiyatro sanatçılarından Oğuzcan Önver'in senaryosunu tasarladığı, Genel Sanat Yönetmeni'miz Hilmi Bulunmaz’ın yönetmenliğini üstlendigi "Ön Sıradakiler" adlı "anti-dizi", giderek olgunlaşıyor. Oyunculuğa birincil dereceden önem veren Hilmi Bulunmaz, oyuncuların doğaçlama yapma özgürlüklerine ket vurmak yerine, onları doğaçlama yapma özgürlüğü anlamında son derecede isteklendiriyor.

Katılımcı sayısının yoğunluğuyla ivme kazanan çekim çalışmalarımız, Bulunmaz Tiyatro'da yıllardır yer aldığım zaman içerisinde bu güne değin, tanık olduğum en iyi çalışmaydı. Her hafta yeni bir bölümüyle Internet ortamındaki yerini alacak olan "Ön Sıradakiler" adlı "anti-dizi" çekimi için, her cumartesi günü 17.00-20.00 saatleri arasında, Bulunmaz Tiyatro'ya gelebilirsiniz.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak sürdürülen bu çalışmaya, köpekler bile girebilir, ancak LİNÇÇİLER giremez!