7 Ekim 2010 Perşembe

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru Mustafa Demirkanlı'yla "ortaklık" kuran İ.B.B.Ş.T. Genel Sanat Yönetmeni Şamlıoğlu'nun ders çıkarması gereken bir durum!

www.milliyet.com.tr sitesinden alarak, aşağıya aktardığımız haberde okuyacağınız gibi, Mehmet Ali Erbil, STAR'da yayınlanan "Çarkıfelek" programında; "Mum söndü mü yapıyoruz burada?" diyerek, Alevi yurttaşlarımızı aşağılayan iğrenç bir lâf etmiş ve hemen ardından, bu iğrenç lâfı ettiği için, CNNTÜRK televizyonunun "Tarafsız Bölge" programında, "özür dilemiş"tir. Mehmet Ali Erbil'in özür dilemesine karşın, STAR yönetimi, "Çarkıfelek" programını anında yayından kaldırmıştır.

Bu durum, son derecede olağan ve son derecede "küfüre karşı" bir tutumdur!

Ancak...

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mustafa Demirkanlı, 19 Nisan 2007 tarihinde sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'a açık bir dille küfür etmiştir:

- İlk tepkim ANA AVRAT SÖVMEK oldu.

(Kaynak: Tiyatro kamuoyunu küfürsüz bir yayıncılık için duyarlılığa çağırıp, küfürbaz Demirkanlı'nın sadece iki yazısından bazı küfürleri teşhir ediyoruz! (HB))

Üç buçuk yıldır asla özür dilemeyen küfürbaz Mustafa Demirkanlı, bu kadar basit, bu kadar "anlaşılır" bir suç işlemekle kalmamış, onlarca, yüzlerce, binlerce "tiyatral suç" işlemenin yanı sıra, bir de tutmuş, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyerek, gerçekçi yazar Coşkun Büktel'le sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek istemiştir.

Peki, Mustafa Demirkanlı bu cesareti kimlerden alıyor?

Başta velinimetleri Lemi Bilgin ve Ayşenil Şamlıoğlu olmak üzere, benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen zât-ı muhteremlerden alıyor!

Mustafa Demirkanlı'yı küfür ve LİNÇ konusunda cesaretlendirmek için, velinimetleri Lemi Bilgin ve Ayşenil Şamlıoğlu neler yapıyorlar?

Mustafa Demirkanlı'ya, küfür ve LİNÇ hizmeti karşılığında reklâm (avanta, sadaka) vermekle yetinmeyip, bir de salon tahsis ediyorlar!!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın "en görkemli ve en tartışmalı" salonu Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ni Mustafa Demirkanlı'ya sunan ve bu konuda bu LİNÇÇİ ile "ortaklık" kuran Ayşenil Şamlıoğlu'nu ben, halkım, tüyü bitmemiş yetim, asla affetmeyeceğiz!!!

İmdi, aşağıdaki haberi okuduktan sonra siz de başlıktaki sözleri yinelemek zorunda kalacaksınız:

"LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru Mustafa Demirkanlı'yla 'ortaklık' kuran İ.B.B.Ş.T. Genel Sanat Yönetmeni Şamlıoğlu'nun ders çıkarması gereken bir durum!"


Ayşenil Şamlıoğlu'nun ders çıkarıp ibret alması gereken aşağıdaki haberi, yavaş yavaş, yudum yudum ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerin hesabını sorarak okuyunuz! (HB)


***


İkinci Güner Ümit vakkası*


Çarkıfelek programında ettiği laflardan sonra Alevi vatandaşların tepkisini çeken Mehmet Ali Erbil Tarafsız Bölge programında özür diledi.

Çarkıfelek programında Erbil bir gafa daha imza attı, kullandığı bir ifade Alevileri kırdı. Şovmen Mehmet Ali Erbil'in programında 'Mum söndü mü yapıyoruz burada?' ifadesi tepki yarattı.

Erbil, daha önce Star TV'de yayınlanan bir evlilik programında da kendine eş adayı arayan 80 yaşındaki bir kişiye, "Ben Kızılbaş mıyım ki?" sözlerini kullanmış ve Alevilerin tepkisine neden olmuştu.

CnnTürk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına telefonla bağlanan Erbil ise "Sözlerim yanlış anlaşıldı, ben öyle bir laf etmem. Alevi birçok arkadaşım var" dedi

Bu gelişmelerin ardından Star Televizyonu bir açıklama yaparak programın yayından kaldırıldığını bildirdi.

İşte o açıklama:

Dün akşam STAR Televizyonu’nda yayınlanan bir programda, vatandaşlarımızı rencide eden bir ifade kullanıldığı görülmüştür. Bu ifadeyi kullanan sanatçının herhangi bir kötü niyetinin ve kasıtlı bir davranışının olmadığını düşünüyoruz.

Nitekim kendisi de derhal bu ifadesinden dolayı katıldığı bir başka TV programında özür dilemiş bulunmaktadır.

Buna rağmen, kasıtlı ya da kasıtsız vatandaşlarımızı rencide eden hiçbir ifadeyi müsamaha ile karşılamamız mümkün değildir.

Bu anlayıştan hareket eden STAR TV Yönetimi anılan programın kaldırılmasına karar vermiştir.

Kamuoyumuzun bilgisine saygı ile sunarız.

(Kaynak: Milliyet)


* Oyun'un notu: Haberin bütünlüğünü bozmamak için, başlıktaki "vakkası" sözcüğünü, "vakası" olarak değiştirmeyi uygun görmedik!


***


Ayrıca bakınız:

Bu kadar iğrenç, bu kadar rezil, bu kadar yavşak, bu kadar halk karşıtı, bu kadar insan inançlarıyla oynayan zavallı bir alçağı izlemek zorunda mıyız?

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, İ.B.B.Ş.T. Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu ortaklığıyla ayakta durabiliyor!