16 Ekim 2010 Cumartesi

Ali Poyrazoğlu-Haluk Bilginer tartışması


Haluk Bilginer'in 'yavşak sanatçılar' tezine sert tepki gösteren Ali Poyrazoğlu, "Bize bir selam gönderdi, biz de anlayacağı dilde selamını iade ettik. Karşısındakileri aptal zannediyor. Salağa bak" dedi.

Okan Şık'ın haberi

"Babam öldü ama hala sahneye çıkarım yavşaklığına asla inanmam. Önce insandır önemli olan, oyun değil" diyen Haluk Bilginer'in bu sözlerine meslektaşları sert tepki göstermişti. Bunun üzerine Bilginer, "Kutsalınıza mı dokundum. Bir mesleği kutsallaştırmak çabası nedendir acep. Yavşak kelimesini ne kadar güzel bir sözcüktür" sözleriyle başlayan bir savunma mektubu yazdı.

Özür dile Haluk

Haluk Bilginer'in halk karşısında kendisini aklama çabasında olduğunu vurgulayan Poyrazoğlu şöyle konuştu:

"O küfür etti, kutsala filan dokunmadı. Mesleği kutsallaştıran yok. Bize bir selam gönderdi, biz de anlayacağı dilde selamını iade ettik. Karşısındakileri aptal zannediyor. Salağa bak. Yavşağın ne demek olduğunu herkes biliyor. O zaman neden alınıyor kendisine yavşak dediğimiz için. Bütün oyunculardan özür dilemesi gerekiyor"
Bunlar faşizan fikirler

Ünlü sanatçı, Haluk Bilginer'in kıvırdığını da iddia etti. Bilginer’in kimseye fetva veremeyeceğini belirten Poyrazoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fetva verdi, bir de çirkin dille telaffuz etti. O, salakların sayesinde şimdi tiyatro yapıyor. Bizden önceki kuşakların yaptığı fedakarlıkların üstüne basarak yükseldik. O beğenmiyor olabilir. Biz ustalarımızın bizlere bıraktığı fedakarlıkları beğendik, başımıza taç ettik onları. Dünyanın hiçbir yerinde tiyatrolar bu şekilde perdesini açmazlık yapmıyor. Saçmalamış. Kabul etsin. Güncellemeler faşizan görüşlerdir. İnsanları şaşırtıyor."

(Bugün)

(Kaynak: gazeteler.cn)