6 Ağustos 2010 Cuma

Devlet Tiyatroları'nda kaç tane Mason var? Masonlar, kimliklerini neden açıklamıyorlar? Lemi Bilgin, Masonların kimliklerinin açıklanmasına karşı mı?

MASON ZEKİ ALASYA DİYOR Kİ:

"BAŞLARINA BİR ŞEY GELECEK DİYE KORKUYORLAR. DEVLET TİYATROSU'NDA ÇOK MASON VAR, SÖYLESE İŞİNDEN OLACAK."

(Kaynak: tiyatrodunyasi, "Zeki Alasya: Metin Akpınar'ı Mason yapamadım")


***


Ben, "sıfır sansür" anlayışını tiyatro dünyasına dayatan insanlardan biri olarak, kişi hak ve hürriyetleri içerisinde gördüğüm "ideolojik örgütlenme" sürecinin, hangi gerekçeyle olursa olsun, engellenmesine kesinlikle karşıyım.

Ben, genel olarak, toplumsal sınıflar içerisindeki ideolojik örgütlenmenin yanı sıra; özel olarak, tiyatro dünyasında da, mutlaka ideolojik örgütlenme içerisinde olunması gerektiği kanısındayım.

Ben, sosyalist bir sanatçı olduğum için, Masonik örgütlenmelere karşı olmakla birlikte, Rotary ve Lions Kulüpleri tarzındaki bütün kapitalist örgütlenmelere karşıyım.

Ancak...

Ben, Masonik örgütlenmenin engellenmesi, gizlenmesi, bastırılması için, herhangi bir devlet erkinin kullanılmasından yana değilim. Tıpkı, Masonik örgütlenmenin devlet eliyle inşa edilmesinden yana olmadığım gibi...

Yukarıdaki alıntıda çok net olarak görebileceğiniz gibi, Mason sanatçı Zeki Alasya, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü içerisindeki Masonik örgütlenmenin açığa çıkarılması gerektiğini ima ediyor; Devlet Tiyatroları'ndaki Masonların kimliklerini ifşa etmelerinin önünde görünür ve/ya görünmez engeller bulunduğunu iddia ediyor...

Eğer bu doğruysa...

Yani...

Mason sanatçı Zeki Alasya yalan söylemiyorsa....

Durum çok vahim!

Ben, sosyalist bir sanatçı olmam nedeniyle, başta Masonik örgütlenme olmak üzere, bütün kapitalist örgütlenmelere karşı olmama karşın, Masonların kimliklerinin üzerine toprak serpilmesini asla doğru bulmuyorum.

Herkes, ama herkes, kafasındaki her düşünceyi, mutlaka, ama mutlaka rahatça söyleyip, "sıfır sansür" kavramının sağlayacağı özgürlükle dilediği gibi örgütlenebilmeli...

Mason sanatçı Zeki Alasya'nın, Masonluk hakkında söylediklerini, kırıntı hâlinde de olsa okuyabilmek için, lütfen, LİNÇÇİ İsmail Can Törtop'un LİNÇÇİ www.tiyatrodunyasi.com sitesini izleyiniz! (HB)


***


Ayrıca bakınız:

Zeki Alasya'nın Mason'luğu hakkında kırıntı hâlinde de olsa bilgi almak isteyenler, LİNÇÇİ Törtop'un yönettiği LİNÇÇİ tiyatrodunyasi.com'u izleyebilir