12 Ağustos 2010 Perşembe

Olay ve olgulara, metafizik idealizm mantığıyla yaklaşmak yerine, diyalektik materyalizm mantığıyla yaklaşan H. Bulunmaz'ın dört yıl önceki yazısı!

ARŞİV


Bir ölüm haberi daha gelecek


Hilmi Bulunmaz
28 Kasım 2006


"Kralın soytarısı, padişahın dalkavuğu, burjuvazinin tiyatrocusu" olan insanlardan biri, Lale Oraloğlu, yoğun bakımda. Seksen iki yaşında olan Lale Oraloğlu, doğal bir sürecin sonuna geldi; ölecek!…

Beyin kanaması geçiren Lale Oraloğlu, kendine gelir gibi olduğu anlarda neler düşünüyor acaba? Bunu çok merak ediyorum doğrusu!…

Lale Oraloğlu, şöyle bir soru sormuş olabilir mi:

"Politik ve ekonomik sosyeteye hizmet edeceğime, işçi sınıfına hizmet etmiş olsaydım, daha doğru bir iş yapmış olur muydum?"

Lale Oraloğlu, bu ve buna benzer sorular soracak düşünce kırıntılarına sahip bir insan olabilir mi?

(...)

Upuzun ömrüne "kralın soytarısı, padişahın dalkavuğu, burjuvazinin tiyatrocusu" olarak nokta konulmak üzere olan Lale Oraloğlu, geri dönebilecek durumda değil; çok doğal bir sürece girdi. Bu süreçten dönüş yok!

(...)

(Kaynak: OYUN)

(Özgün kaynak: http://bulunmaztiyatro.com/index.php?option=com_content&task=view&id=200&Itemid=39)

Not: Ne yazık ki, verdiğimiz "özgün kaynak" linki çalışmıyor! Ayrıca, yukarıdaki yazıyı, "günümüzdeki amacı"na uygun hâle getirmek için, çok küçük müdahalelerde bulundum. Yazının, dört yıl önceki "ham" hâlini okumak için, lütfen, TIKLAYINIZ!


***


Ayrıca bakınız:

Hiçbir "birey"in "AŞİL TOPUĞU" olmayı asla kabul etmeyen sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, sadece "İŞÇİ SINIFININ AŞİL TOPUĞU" olabileceğini yazacak!