9 Temmuz 2010 Cuma

Ülkemizde o kadar çok hortumcu var ve o kadar çok hortum kullanıyorlar ki, maden ocağında çıkan yangındaki işçileri kurtarmak için hortum bulunamıyor!

Keşan'dan acı haber geldi


Keşan'daki maden kazasında mahsur kalan 3 işçinin cesedine ulaşıldı...

Edirne’deki madende ray döşenirken çıkan yangında 850 metreye ulaşan hortum bulunamayınca 3 işçi ocakta mahsur kalmıştı.

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Küçükdoğanca köyündeki madende, ray döşenmesi sırasında çıkan yangının ardından 1057 metre derinliğinde mahsur kalan üç işçinin cesetlerine ulaşıldı...

Kale Madencilik şirketine ait ocakta geçtiğimiz gün saat 11.00 sıralarında 15 işçi, yüzeye 25 derece eğimle ilerleyen 850 metrede kömür çıkarmada rayları döşemek için kaynak makinesi kullandı.

Kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar yangın çıkmasına neden oldu. İşçilerden 12’si kendilerini dışarı attı. Ancak Volkan Hamarat, Yunus Aktaş ve Halil Açıkgöz ocağın alt bölümünde kaldı.

Yangının ardından 850 metreye ulaşan hortum bulunamadığı askeri birliklerden de temin edilen hortumla ancak 700 metreye ulaşılabildi. Bu nedenle yangına müdahale edilemedi.

Mahsur kalan 3 işçi, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

EDİRNE VALİSİ SÖZER AÇIKLADI: 'CESETLERE ULAŞILDI'

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Keşan İlçesi'nde, maden ocağında önce yangın, ardından göçük sonrası mahsur kalan 3 işçinin cesetlerine ulaşıldığını açıkladı.

Vali Sözer, maden kazasından 58 saat sonra ocağın 850'nci metresinde bölümünde meydana gelen 30 metrelik göcüğün açılmasından sondra 3 madenciye ait cesetlerin 900'ncu metrede bulunduğunu söyledi.

Acı haberi alan madenciler, Volkan Hamarat, Yunus Akbaş ve Halil Açıkgöz'ün yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Cesetler, otopsi için Keşan Devlet Hastanesi'ne gönderilecek.

(Kaynak: Milliyet)