2 Temmuz 2010 Cuma

LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED), alnındaki kalıcı LİNÇÇİ lekesini gizlemek için "makyaj tadında" etkinlik yapıyor!

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ Yaşam Kaya'nın editörlük yaptığı LİNÇÇİ tiyatronline.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik! Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!! Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki yazıyı, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!!!

Yazının hiçbir müdahaleye uğramamış, "tertemiz" ve özgün hâlini okumak isteyenler, aşağıda verdiğimiz linki tıklayabilirler...


***


İnşallah "İspanya, İtalya, Hollanda, Almanya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Hırvatistan, Macaristan, Yunanistan, Türkiye, Rusya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Avusturalya (Avustralya) gibi konuk ülkelerden, 60 dolayında yazar, akademisyan (akademisyen), dramaturg, yönetmen, çevirmen ve yayıncı" kişilerden hiçbiri Türkçe bilmiyordur da, LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği'nin küçücük bir haber metnini bile yazamayacak kadar zavallı bir durumda olduğunu anlamaz! Amin!!! (HB)


***


DÜNYANIN EN BÜYÜK "OYUN YAZARLARI FESTİVALİ" (LİNÇÇİ "Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği öncülüğünde") İLK KEZ TÜRKİYE'DE YAPILIYOR...


Bir yıl (İki yılda bir) dünya çapında, bir yıl (iki yılda bir de) Avrupa çapında yapılan ve dünyanın en büyük "oyun yazarları festivali" olan Interplay-Genc (Genç) Oyun Yazarları Festivali, bu yıl Avrupa çapında ve (LİNÇÇİ "Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği öncülüğünde") ilk kez Türkiye’de yapılıyor. 3-12 Temmuz 2010 tarihlerinde, İzmir Seferihisar’da yapılacak olan festivale İspanya, İtalya, Hollanda, Almanya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Hırvatistan, Macaristan, Yunanistan, Türkiye, Rusya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Avusturalya (Avustralya) gibi konuk ülkelerden, 60 dolayında yazar, akademisyan (akademisyen), dramaturg, yönetmen, çevirmen ve yayıncı katılıyor.

LİNÇÇİ Başkan Prof. Dr. Hasan Erkek, 2. Başkan Nazif Uslu, Genel Sekreter Avukat Burhan Gün, Sayman Erhan Özçelik ve Üyeler Nilbanu Engindeniz, Funda Özşener, LİNÇÇİ Tamer Levent yönetimindeki LİNÇÇİ OYÇED-LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği öncülüğünde, LİNÇÇİ OYÇED Yönetim Kurulu Başkanı LİNÇÇİ Prof. Dr. Hasan Erkek'in Sanat Yönetmenliğinde (Yönetmenliği'nde) gerçekleştirilecek olan festivalin Yapımcı Yönetmenliğini (Yönetmenliği'ni) LİNÇÇİ OYÇED Genel Sekreteri Avukat (Av.) Burhan Gün üstlendi. Festival, AKP'li Ertuğrul Günay'ın yönetimindeki T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, CHP'li ve "çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca" bilen M. Tunç Soyer'in yönetimindeki Seferihisar Belediyesi, "Akşit Ailesi"nin kurduğu Akşit Düşün ve Yazınevi ile "üretimine İstanbul ve İzmir'de kurulan fabrikalarında başlayan" ve Kültür Bakanlığı çanağı yalayan tiyatroların birçoğuna maddi destek sunan Efes Pilsen’in desteği ve işbirliğiyle (iş birliğiyle) yapılacaktır.

18-26 yaşlarında genç yazarların katıldığı festivalde, oyunlar geliştirilecek (Küçücük bir haber metnini bile yazamayacak kadar zavallı bir durumdaki LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği, nasıl olacak da "oyunlar geliştirecek"?), seminerler, workshoplar (atölyeler / işlikler), forumlar (toplu tartışmalar) düzenlenecektir.

Ülkemizin ilk "sakin şehir" ünvanını (unvanını) alan Seferhisar'da (Seferihisar'da) yapılacak olan festivalde genç yazarlar, tiyatronun kökenindeki ruhla buluşacaklar. (Ruh: Birçok felsefi ve dini düşünceye göre maddesel olmayan, elle tutulamayan, gözle görülemeyen fakat varlığına inanılan; ayrıca yaşayan her varlığın içinde ve temelinde olduğuna inanılan olgu.)

Ana bölümü Akşit Düşün ve Yazınevi’nde yapılacak olan festival, Efes-Odeon ve Bergama Tiyatrolarında (Tiyatroları'nda) sahnelenecek olan oyunlarla desteklenecektir.
www.oyunyazarlarivecevirmenleri.com
www.interplay-europe.de

GSM: 0 533 635 00 67
0 536 213 14 89
0 505 294 04 44

(Kaynak: tiyatronline.com)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi