26 Haziran 2010 Cumartesi

Küf kokan, çürüyen ve ceset hâline gelen Türkiye tiyatrosu, LİNÇ KAMPANYASI sürecinden sonra dibe vurunca, tiyatro sözcüğü hızla anlamını yitiriyor!

Olumsuz gelişen herhangi bir durumdan sonra, olumsuzluk sona erip olumlu bir sonuç elde edildiğinde, "TİYATRO BİTTİ" sözü kullanılır. Bugünkü Türkiye Gazetesi de böyle yapmış ve bu sözü sekiz sütun üstüne "spor sayfası"nda kullanmış.

Tiyatro sözcüğünün halk katında olumsuz bir söz olarak algılanmasını son derecede doğal ve son derecede anlaşılır buluyoruz.

Çünkü...

Tiyatro sözcüğünün kavramsallaşması için tiyatrocuların gayret göstermemesi ve bu nedenle tiyatro sözcüğünün kavramsal karşılığını bulamaması, dolayısıyla halkın bu sözcüğe "olumsuz" bir kavram yüklemesi son derecede doğal ve son derecede anlaşılır bir durum.

Türkiye Cumhuriyeti gibi koskoca bir ülkenin tiyatrocularından 1100(?) kişi, çıkarları öyle gerektirdiği için bir araya gelip, gerçekçi yazar Coşkun Büktel'le sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için bir LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilecek kadar alçalabiliyorsa, Türkiye Gazetesi de, gayet haklı olarak, hem de "spor sayfası"nda "TİYATRO BİTTİ" sözünü, "anasının ak sütü gibi" kullanabilir! (HB)


***


TİYATRO BİTTİ


F.BAHÇE YÖNETİMİ, ALMAN HOCAYLA SÖZLEŞMENİN FESHİ KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARDI

Alman Bild gazetesinin internet sitesi haberi tarafların 2.3 milyon euroya anlaştığını okuyucularına alaycı bir üslupla duyurdu

YILAN HİKÂYESİNE DÖNMÜŞTÜ
Yılan hikâyesine dönen F.Bahçe-Daum birlikteliği sonunda tarafların karşılıklı anlaşmaya varmasıyla noktalandı. Alman hocanın Türkiye’ye geldiği günden bu yana yaşanan psikolojik savaş dün sona erdi. Pazartesi günü sezonu açacak olan sarı-lacivertli takımda yönetimin Daum’u bedelsiz gönderme harekâtı başarısızlıkla sonuçlandı. Daum daha önce bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Ben alacağımın yüzde kırkı olan 2.3 milyon euroya razıydım ama onlar beni bedelsiz göndermek istedi” açıklamasını yapmıştı. Medya üzerinden sarı-lacivertli yönetime aklındaki rakamı bildirmiş olan Daum’la dün sarı-lacivertli yöneticiler masaya oturdu.

YENİ HOCA AYKUT KOCAMAN
Sözleşmenin feshinden doğacak tazminatın nasıl ödeneceği konusunda uzun pazarlıklar yapılırken gelişmeleri yakından takip eden Alman basını dışarıya sızan bilgileri dakika dakika internet sitelerinden okuyucularına duyurdu. Bild’in internet sitesi Daum’un F.Bahçe ile 2.3 milyon euroya tazminat konusunda anlaştığını, "Tiyatro sona erdi" başlığıyla verdi. Ayrılık resmi siteden de ilan edildi. Sportif Direktör Aykut Kocaman pazartesi gününden itibaren teknik direktör olarak görevine resmen başlayacak. Pazartesi günü toplanacak olan sarı-lacivertli takım kısa bir süre İstanbul’da çalıştıktan sonra kamp için Belçika’ya giderek yeni sezona hazırlanacak.

Daum: Benim için onurdu
VEDA KONUŞMASI YAPTI
Dün resmen F.Bahçe’den ayrıldıktan sonra mikrofonların karşısına geçen Christoph Daum, “Şu an konuşmakta zorluk çekiyorum. F.Bahçe dünyanın en büyük kulüplerinden biridir ve benim için böyle bir kulüpte çalışmış olmak onur vericidir” derken, “Buradaki dostlarım ve özellikle taraftarlar başarıya layık. Gönlüm hep onlarla olacak. Gittiğim her yerde olumlu imajı için F.Bahçe’yi anlatacağım. Bundan sonra önemli olan kulübün geleceğidir. Bundan sonra da buradaki dostlarımla bağlantıda olacağım” sözlerini kullandı.

(Kaynak: Türkiye Gazetesi)