17 Haziran 2010 Perşembe

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek'in Yazı İşleri Müdürü olduğu ve AKP'li Ertuğrul Günay'ın yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı emrinde çalışan Lemi Bilgin'in yönettiği Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün verdiği reklamlarla beslenen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... dergisinin yan kuruluşu, gölgesi gibi hareket eden LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık! Ancak, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!! Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki haberi, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!!!


***


İstanbul Barosu Tiyatro Grubu


İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Tiyatro Grubu bir deneme sahnesi olarak atölye çalışmalarının bir yenisini daha sahneledi: “İstanbul Üzerine Şiirli Bir Oyun Denemesi”. Tiyatro Grubu, 6 Nisan 2010 Salı günü saat 20.00’da da Orhan Apaydın Konferans Salonunda (Salonu'nda / salonunda) ünlü Rus yazar Anton Pavloviç Çehov'un âdeta acemi, tiyatro kuramına pek önem vermeyen ve amatör oyuncular için yazdığı izlenimi uyandıran 'Ayı' adlı kısa oyununu sunmuştu.

Oyunu Yönetmen (yönetmen) LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Av. Burhan Gün ve Yönetmen Yardımcısı (yönetmen yardımcısı) Av. Abdullah Gün sahnelemiş ve oyunda LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Av. Burhan Gün, Burcu Polatbora ve Aziz Çakmaklı rol almışlardı.

Tiyatro Grubunun (Grubu'nun / grubunun), 15 Haziran 2010 Salı günü saat 20.00’da Orhan Apaydın Salonunda (Salonu'nda / salonunda) sergilediği yeni çalışması da büyük ilgi gördü.

Tiyatro Grubu bu kez de Necati Cumalı, Orhan Veli Kanık ve Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirlerinden oluşan bir deneme oyun sahnelediler.

LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Av. Burhan Gün'ün yönettiği “İstanbul Üzerine Şiirli Bir Oyun Denemesi” çalışmasında
Av. Derya Kandil Şener, Av. Şirin Nayir, Av. Gökçe Esen Yılmaztürk, Av. Doğan Takanıt,
Av. Aslı Fatma Aydoğan, Av. Işıl Dursun, Av. Özge Ural, Av. Ahmet Volkan Memiş,
Av. Münevver Çelik ve Av. Mustafa Büyükbaş Cumalı, Kanık ve Oğuzcan’ın İstanbul’a ilişkin şiirlerini sundular.

Dinleyicilerden sık sık alkış alan sunumun tamamlanmasından sonra Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Av. Ümit Başer sunumda rol alan ve emeği geçen meslektaşlarına teşekkür etti ve onlar adına, dostlar alışverişte görsün misali Yönetmen (yönetmen) LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Av. Burhan Gün'e bir buket çiçek sundu.

"İstanbul Üzerine Şiirli Bir Oyun Denemesi" adlı tek perdelik lirikte görev alanlar şöyle:

Yazan ve Yöneten: LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Av. Burhan Gün
Yardımcı Yönetmen: Av. Abdullah Gün
Yönetmen Asistanı: Av. Derya Kandil Şener
Dekor-Kostüm: Kolektif
Müzik-ışık Sunumu: Av. Abdullah Gün, Av. Ayça Arı, Av. Gül Deviskel
Afiş Tasarımı: Can Eren Külahlı, Av. Derya Kandil Şener
Oyuncular: LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Av. Burhan Gün, Av. Serdar Sevim, Av. Derya Kandil Şener, Av. Ezgi Kahraman, Av. Volkan Eker, Av. Özge Ural, Av. Münevver Çelik, A.Volkan Memiş, Av. Gökçe Esen Yılmaztürk, Av. Doğan Takavut, Av. Pınar Cum, Av. Volkan Şahin, Av. Gamze Şahin, Av. Aslı Fatma Aydoğan, Av. Mustafa Büyükbaş, Av. Işıl Kundakçıoğlu, Av. Ersin Sevindik, Av. Şirin Nayir, Av. Meryem Yıldız, Av. Şirin Özay.

Tiyatro Grubunun (Grubu'nun / grubunun) programına şu görüşler iliştirilmiş:

"İstanbul Barosu Tiyatrosu"nun ilk ortak oyunu olan "İstanbul Üzerine Şiirli Bir Oyun Denemesi" tiyatro ekibini oluşturan avukatların ortak çabasıyla ortaya çıktı. Atölye çalışmaları sürerken İstanbul üzerine şiirler yazıldı ve bunlardan topluluk üyeleri tarafından seçilenlerle, şiirle oyun arası, aslında ne olduğu pek belli olmayan bir deneme çalışması. Yirmi oyuncunun İstanbul'u farklı ruh halleriyle dillendirdiği şiirler İstanbul'un karmaşasındaki bizlere ufacık da olsa bir gerçeklerden kaçış imkânı veriyor.

İlk atölye çalışmasının yapıldığı 7 Mart 2010'dan bu yana özverili çalışmalarını sürdüren tiyatro, kendini Tanrı sanma gafletinde bulunması nedeniyle çekirdek kadrosunu yarattığı yanılsaması içerisine girip, bu yanılsamaya inaarak yeni dönemde tiyatro adına iyi ve hayırlı işler yapmayı hedeflemek istemektedir”.


..........................Haber Giriş Tarihi: 17 Haziran 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi