19 Mayıs 2010 Çarşamba

Nurettin Özkönü, Mihriban Oran, Yakup Çartık, Sabri Tuluğ Tırpan, Salima Sökmen, Selen Korad Birkiye ve Sündüz Haşar, LİNÇÇİ Yücel Erten'le çalışıyor!

Oyun'un notu: Aşağıdaki "Ne Dersin Azizim?" oyunuyla ilgili duyuruyu, www.istdt.gov.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, duyuruda bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, duyurudaki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!


***


Ne Dersin Azizim?

Günlük yaşamımıza, bugünden düne Aziz Nesin’ in buruk mizahı ve eleştirisiyle bir bakış atan oyunu LİNÇÇİ Yücel Erten sahneye koyuyor. Nesin' in (Nesin'in / Bu sözcüğün bitiminde kullanılan kesme işaretinden sonraki "in" eki, kesme işaretinden uzak düşmüş. Bu tür "kıldan tüyden" yanlışları, benim, halkımın ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan İstanbul Devlet Tiyatrosu yerine, örnekse sadece cebini ve kasasını düşünen LİNÇÇİ Genco Erkal'ın patronu olduğu LİNÇÇİ Dostlar Tiyatrosu yapsaydı, üzerinde hiç durmayabilirdim. Ancak, benim, halkımın ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen bir kurum olan İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun bünyesinde ve/ya künyesinde pire kadar bile bir yanlış görsem, bu yanlışı mutlaka önemser ve bu "pireyi deve yapmak" için, büyük bir çaba harcarım. İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Şakir Gürzumar'a: özellikle LİNÇÇİ kişilerin sahnelediği oyunları tanıtırken, lütfen, dikkatli olunuz! / HB) Kütüphaneler (kütüphaneler) dolduran geniş külliyatından, hiç eskimeyen taşlamalar ve öyküler, müzik ve dansla bir arada sunuluyor.

Yazan: Aziz Nesin
Uyarlama ve Reji: LİNÇÇİ Yücel Erten
Dekor Tasarımı:
Nurettin Özkönü
Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik: Sabri Tuluğ Tırpan
Dans Düzeni: Salima Sökmen
Dramaturg: Selen Korad Birkiye
Yönetmen Yrd.: Sündüz Haşar

Oyuncular:
LİNÇÇİ Atsız Karaduman
Ali İpin
Hakan Vanlı
Burak Şentürk
Mahmut Gökgöz
Hülya Çelik
Ozan Uçar
Aylin Uzunlar

(Kaynak: İstanbul Devlet Tiyatrosu)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi