24 Mayıs 2010 Pazartesi

Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için LİNÇÇİLİK yapan Mehmet Ergen, AKBANKSANAT sayesinde ayakta durabiliyor!

Bir LİNÇÇİ, ne kadar anlamlı ve insancıl şeyler düşünebilirse, kendisi de o kadar anlamlı ve insancıl şeyler düşünebilen LİNÇÇİ Mehmet Ergen, yukarıda gördüğünüz fotoğrafı çektirirken, anlamlı ve insancıl şeyler düşünüyormuş gibi poz verip kendisini kandırabilse de, bu fotoğraftaki sentetik gülümsemenin ardında gizlenmiş
"hinoğluhin" düşünceyi hemen anlayan izleyiciyi asla kandıramıyor.

Bizce, Auguste Rodin tarafından yapılan "Düşünen Adam" heykeli, bronz ve mermer karışımından üretilmiş olmasına, etten ve kemikten bir canlı olmamasına karşın, LİNÇÇİ Mehmet Ergen'e göre daha anlamlı ve insancıl şeyler düşünebiliyor! (HB)


***


OYUN'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ İsmail Can Törtop'un sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrodunyasi.com sitesinden alıp olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı kırmızı renkle biz belirginleştirdik!


***


LİNÇÇİ Mehmet Ergen'den Tiyatro Yönetmenliği Atölyesi


LİNÇÇİ Mehmet ERGEN
Tiyatro Yönetmenliği / Atölye

Akbank Sanat’ın ülkemiz tiyatrosuna genç yönetmenler kazandırmak amacıyla başlattığı bu atölye Aralık 2010'a kadar devam edecektir. 10 atölye çerçevesinde Avrupa’dan gelecek usta tiyatro yönetmenleriyle atölyeler ve söyleşiler gerçekleştirilecektir. Atölyeler, yönetmenlikle ilgilenen herkese açıktır. Atölyelere sürekli katılanlar arasından seçilen bazı katılımcılara yurt içi veya yurt dışında yönetmen yardımcılığı ve kendi yönetecekleri bir oyunu sahneleme şansı da verilecektir.

10 Haziran Perşembe 18.30 - 20.30
12 Haziran Cumartesi 14.00 - 16.00

Davetiyeler etkinlik günü etkinlik saatinden 1 saat öncesinde Akbank Sanat gişesinden temin edilebilir.Katılımcı sayısı sınırlıdır.
Etkinlikler ücretsizdir.

* Her iki günde de aynı atölye gerçekleştirilecektir; atölyelerden yalnızca birine gelinebilir.

Akbank Sanat
İstiklal Caddesi No: 8
34435 Beyoğlu / İstanbul
Tel: +90 212 252 35 00 - 01
Fax: +90 212 245 12 28
akbanksanat@akbank.com
www.akbanksanat.com

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi