15 Nisan 2010 Perşembe

İzzet Meriç'ten izlenebilecek ilginç bir site!

NEREDEN ÇIKTI BU BLOG İSMİ?


İzzet Meriç
7 Nisan 2010


Aslında çok uzun zamandır düşünüyorum; bloğuma ne isim vereyim diye. Hatta bir kaç gece de, akşamları uyuyabilmek için, yatakta dönerken, acaba bloğuma ne isim vereyim diye düşüncelere dalmadım değil. Düşünce düşünceyi getirdi ve sonra çocukluğuma gittim; kıpkızıl saçlarım ve yaramaz hâlim geldi aklıma. Küçüklüğümden beri beni "HAVUÇ" diye çağıran, cep telefonunun olmadığı dönemlerde kullanılan telefon rehberlerinde bile "H" harfi bölümünde "HAVUÇ" diye kaydedilen ve bundan da hiçbir zaman rahatsızlık duymadığım günler geldi aklıma.

Yıl 2010 oldu; 12 seneden beri kestiğim ve uzamasına hiç izin vermediğim saçlarımı şu son bir ay içinde hiç kesmedim. Şimdi yavaş yavaş da olsa, şekil almaya başlayan ve dokunduğumda garibime giden ve rengi ortaya çıkmış saçlarım var. Ama bir sorun var: ARTIK GALİBA HAVUÇ DEĞİLİM. Evet yine bir kızıllık, yine bir orijinallik var; ama eskiden karanlık bir odaya girdiğimde odayı aydınlatan kırmızılık:) gitmiş, yerine biraz daha koyu bir renk gelmiş.

Geçen gün, eşimle arabada beyin fırtınası yaparken, ona dedim ki: "Ben bloğumun ismini Havuç'un Günlüğü koyacağım." Aldığım cevap, beni hemen bu fikirden caydırdı: "Sen her gün yazabilecek misin? Yoksa günlük olmaz ki..." O an "günlük" kelimesi çıktı ağzımdan ve yerine ne gelebilir diye düşünülmeye başladık. Havuç'ta bir sorun yok. Halen kullanılabilir:) Bir anda, eşim sanki dünyanın en iyi fikrini bulmuş gibi o şirin yüzü ve sesiyle: "CARROT THE PARROT" diye bağırdı. İşte o dakika taşlar yerine oturmuştu. Belki saçlarım eskisi kadar havuç değil, ama bir papağanın o inanılmaz renkleri gibi de, size buradan çok renkli yazılar yazmayı çok istiyorum.

Kafamda yazacak çok şey var. Belki bir yazarın, bir şairin etkilediği gibi, sizi etkilemeyecek; ama okurken benimle aynı duyguları paylaşacağınızdan hiç şüphem yok.

Sevgiyle kalın...


www.carrottheparrot.blogspot.com