29 Mart 2010 Pazartesi

Kemer Belediye Tiyatrosu
dokuzuncu sanat yılını doldururken


Kemer Belediye Tiyatrosu, 2000 yılının başında, dönemin belediye başkanı Hasan Şeker, başkan yardımcısı İsmail Şandan'ın katkılarıyla, Sanat Yönetmeni Selim Türkışık ve arkasında tiyatroya, sanata gönülden bağlı bir kadroyla kuruldu.

Çalışmalarına başladığı günden bu yana, Kemer'in kültürel ve sanatsal çehresini değiştirmekle beraber, insanların içindeki sanat özlemini avuçlarında taşıdıkları sularla gidermeyi başardı.

Bu güne kadar; Zilli Zarife, Gökkuşağının Altında, Susuz Yaz, Buzlar Çözülmeden, Ölümü Yaşamak, Meddah Amca, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Şarkıcı, Kanlı Nigar, Peri Kuşu, Benim Matrak Ailem, Kurşun Askerin Utancı, Sevgili Doktor, Renkler Cumhuriyeti, Toros Canavarı, Gül Kralım Gül, Köşe Kapmaca, Bir Yıldız Seç Kendine adlı eserleri başarıyla sahneye koydu.

Bununla beraber sanatın en küçük beyin ve bedenlerle ilerleyerek gelişebileceğini, küçük ellerin tuttuğu ışıklarla tiyatronun ömrünün sonsuza dek sürebileceğini düşünen KBT, 2001 yaz döneminde açtığı Tiyatro Atölyesi'nde, küçük yüreklere tiyatro sevgisini aşılamaya çalıştı. Bu çalışmalar bugüne dek büyük bir hızla ilerledi.

Şu anda 2009 Tiyatro Atölyesi'nin çalışmaları devam ederken, 12 ağustosta çıkacak gösterilerine hazırlanan K.B.T. eğitmenleri, zamanın dünyadaki en kıymetli hazine olduğunun farkında. Bir yandan 56 küçük öğrenciyle dersler hızla sürerken, 2009 – 2010 tiyatro sezonunun hazırlıklarına da başlanmış durumda. Yeni projelerin heyecanıyla çalışmalar devam ediyor. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız için, onların isteklerine cevap verebilecek şekilde ciddi, eğitici ve seviyeli bir çocuk oyunu çalışması ve yine büyük seyircilerimizin beğeneceği bir oyun önümüzdeki yılın projeleri arasında.

Kemer Belediye Tiyatrosu içinde bulunan kocaman yürekli insanlar, gönlü ve emeği ile çalışmalarına büyük bir hız ve disiplinle devam ediyor. Ve en büyük amacı olan süreklilik adına da; insanların gönüllerinde yaşattıkları sevgi sayesinde, çok güçlü olarak yolunda azim ve emin adımlarla ilerliyor.

Selim Türkışık, Bilgen Özçelik, Ebru Z. Sırkıntı, Dinçer F. Genç, Güneş Akın ve Özge Dalyanoğlu’ndan oluşan sadece 6 kişilik kadrosuyla K.B.T., önümüzdeki yıl 10. yılını kutlamaya hazırlanırken, daha nice 10 yıllarda Kemer seyircisiyle olmayı hedefliyor.

TİYATROMUZUN VAROLUŞU İLE YAKTIĞIMIZ KÜLTÜR SANAT ATEŞİNİN
OLYMPOS ÇIRALIDA TANRILARIN YAKTIĞI ATEŞ GİBİ YÜZYILLAR BOYU SÖNMEMESİ DİLEĞİYLE.


Kemer Belediye Tiyatrosu Çalışanları

(Kaynak: Kemer Belediyesi)