29 Mart 2010 Pazartesi

ŞAŞIRTICI BİR ÖLÜM; İNANILIR GİBİ DEĞİL!

Erhan Turan hasta yeğeni için soygun yaptığını söylemişti.


McDonald’s soyguncusu karakolda canına kıydı


Şişli'de geçen hafta McDonald's restorantını, kurusıkı tabancayla soyup 17 bin 500 TL ile kayıplara karışan, önceki sabah da Mecidiyeköy'de aynı restorantın bir başka şubesini soymak isterken yakalanan Erhan Turan (23), kendini emniyetin yedinci katından attı

İstanbul DHA

Turan, ifadesinde soygunu epilepsi hastası olan olan yeğenine yardım etmek için yaptığını iddia etmişti. Bir süre çalıştığı McDonald's şubesindeki işinden ayrılan Erhan Turan, önceki gün saat 08.00 sıralarında, Ortaklar Caddesi üzerindeki bulunan McDonald's şubesine girdi. Kurusıkı tabancayla çalışanları etkisiz hale getiren saldırgan, kasadaki 9 bin 350 TL'yi alıp kaçtı. Çalışanların kovaladığı Turan, parayı, kafasındaki bereyi ve kurusıkı tabancayı atarak kaçtı. Polis, soyguncunun kimliğini kısa sürede belirledi ve yakaladı.

Savcılıktan getirildi

Turan dün Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Turan, savcılık ifadesinde, soygun esnasında yanında bir kişinin daha olduğunu söyledi. Bunun üzerine savcı, Turan'ı ek ifade için tekrar emniyete gönderdi.

İddiaya göre, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 7. katındaki Şişli Asayiş Büro Amirliğ nezarethanesine konulan Turan, "Tuvalete gideceğim" deyince polis gözetiminde götürülürken, bir anda demir parmaklık bulunmayan pencereden atladı. Turan, olay yerinde hayatını kaybetti.

Turan'ın cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ihmal olup olmadığını araştıracaklarını söyledi.

(Kaynak: Milliyet)