14 Şubat 2010 Pazar

Yeni bir dünya için "Yeni Tiyatro Toplantıları"

Güncelleme 15 Şubat 2010: Dünü bugüne bağlayan gece yazıp aşağıda yayınladığım "Yeni bir dünya için 'Yeni Tiyatro Toplantıları'" başlığını taşıyan metinde adı geçen tek LİNÇÇİ kişinin (Metin Boran) hakkını yediğimizi ve LİNÇÇİ Metin Boran'ın adının önüne (aynı metinde adı geçen diğer altı kişinin LİNÇÇİ olmamasının verdiği rehavetle olsa gerek) LİNÇÇİ Metin Boran'ın en doğal hakkı olan LİNÇÇİ sıfatını yazmayı, yazıyı yayınladığım an ihmâl etmişim. LİNÇÇİ yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) kendisine ait LİNÇÇİ yayın www.tiyatrom.com sitesinde bugün yaptığı uyarı sonucu, bu ihmâlimi ayrımsadım ve LİNÇÇİ Metin Boran'ın anasının ak sütü gibi hak ettiği LİNÇÇİ sıfatını, henüz bir gün bile dolmadan, henüz yirmi saat bile geçmeden (Her pazartesi olduğu gibi, bu pazartesi de Internetsiz bir ortamda bulunduğum için, düzeltmeyi ancak yirmi saat sonra yapabildim.), ait olduğu yere, LİNÇÇİ Metin Boran'ın adının önüne yerleştirdim. Bu ihmâlkârlığımı duyumsatması nedeniyle LİNÇÇİ yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur'a (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) çok teşekkür eder, başta LİNÇÇİ yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) ve LİNÇÇİ Metin Boran olmak üzere, okurlarımızdan özür dilerim. Ayrıca, LİNÇÇİ yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) beni (de) uyardığı "KARANLIĞA KARŞI DURACAKSAK ÖNCE İÇİMİZDEKİ KARANLIKLARDAN , İKİYÜZLÜLÜKLERDEN, ÇİFTE STANDARTLARDAN KURTULMALIYIZ!.." başlıklı yazısını, daha sonra değerlendireceğimi belirtmek isterim!


***


Coşkun Irmak'ın, (Macar yazar Istvan Örkeny tarafından kaleme alınan Tot Ailesi oyunundan) Kutulaştırma adıyla uyarlayıp yönettiği oyunu izlemek için gittiğim Ankara / Çankaya'da Irmak'ın tanıştırdığı Erbil Göktaş'la düşünsel alışverişimizi kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Erbil Göktaş'la, özellikle LİNÇ KAMPANYASI sürecinde müthiş bir ivme kazanan düşünsel alışverişimizi somut ve pratik boyuta taşımak için kafa yormamızın birçok ürününü derlememiz, beni son derecede sevindiriyor. Bu somutluklardan biri de, her ayın son pazar günü düzenleyeceğimiz Yeni Tiyatro Toplantıları. Bu toplantılarda, daha çok Yeni Tiyatro dergisini tanıtma ve bu tanıtım bağlamında tiyatral zenginlikler oluşturma çabası içerisine gireceğiz. Sürekli olarak kafa yorduğumuz, ancak bir türlü somutlayamadığımız bu çalışma sürecini başlatmakta oldukça zorlanıyorduk.

Neyse ki...

Dün akşam, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Profesyonel oyununun "tanıtım gösterisi" için gittiğimiz Kenterler Tiyatrosu'nda ayak üstü konuştuğumuz Erbil Göktaş'la somutluklara doğru yelken açmaya başladık. Oyun sonrası, Coşkun Büktel, Feridun Çetinkaya, Sadık Medin, Cenk Gündoğdu, LİNÇÇİ Metin Boran ile birlikte gittiğimiz Taksim'in tam ortasındaki bir "cafe"de hararetli konuşmaların böldüğü Erbil Göktaş'la planlamaya çalıştığımız Yeni Tiyatro Toplantıları süreciyle ilgili olarak, bugün yaptığımız bir iki telefon görüşmesi sonrası, bazı durumlar "kendiliğinden" somutlandı.

Evet, her ayın son pazar günü, değişik mekânlarda, Yeni Tiyatro Toplantıları yapılacak. Benim, daha çok düşünsel katkıda bulunduğum / bulunacağım bu süreç, yeni dayatmalarla, bana daha yaşamsal görevler verirse, bu görevlere de talibim.

Ayrıntılarını daha sonra açıklayacağımız bu toplantıların, bir an önce tiyatro kamuoyuna duyurulmasını arzu ettiğimiz için, Erbil Göktaş'ın da "onayını" alarak bu küçük yazıyı dikkatinize sunmuş bulunuyorum. (HB)