26 Şubat 2010 Cuma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, bir LİNÇÇİ olmamasına karşın, Şamlıoğlu'nun fotoğrafını bir yarasa gibi baş aşağı olarak yayınlamamızın nedenini algılamak için, lütfen tıklayınız: Topbaş'ın emir eri, Kazmacıbaşı'nın halefi, İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, LİNÇÇİLER cirit atabilsin diye yardım ve yataklık ediyor! (HB)


***


Şehir Tiyatroları'nın şarapsız galalarının sebebi tasarrufmuş!


Bir süredir ziyaretçilerimizden ve sanatçılardan Şehir Tiyatroları'nın gala organizasyonlarındaki değişiklikler ile ilgili uyarılar alıyorduk. Tiyatroseverler, galalarda artık şarap ikram edilmediğini, bu durumun Ak Parti zorlaması ile alınan bir karar olduğunu düşündüklerini ve duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

İşin aslını öğrenmek için telefonda görüştüğümüz İstanbul Şehir Tiyatroları Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Emine Güngör, durumun Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce yayınladığı tasarruf genelgesinden kaynaklandığını söyledi. Bu genelgeye göre ikram standartlarının da değişmesi sebebiyle gala organizasyonlarındaki ikramlarda değişiklikler olduğunu ifade etti. Daha önce Elma Catering sorumluluğunda gerçekleştirilen organizasyonlar artık Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruluşu olan Beltur tarafından yapılıyormuş.

Verdiği bilgiler için Emine Hanım'a çok teşekkür ediyoruz.

Bu durum için şöyle bir yorumumuz şudur:
Devlet Tiyatroları'nın gala sponsoru olarak Kayra Şarapları ile anlaşma yapması gibi Şehir Tiyatroları'nın da bir firmadan destek alması zor olmayacaktır.
Gerçekten maliyetlerde azalma olması hedefleniyorsa en az maliyetli olan kalemlerden değil daha büyük masraflardan işe başlanması daha etkili bir davranış olur...

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)


***


Oyun'un notu: Yukarıdaki metni, LİNÇÇİ İsmail Can Törtop'un sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrodunyasi.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık.