2 Şubat 2010 Salı

"Dipnot mantığı" ile gölgeli ve karanlık bölgelerde "gizlenen" önemli tartışma konularını, "ana metin" olarak gördüğümüz için, "vitrine" çıkarıyoruz!

LİNÇÇİ yayıncı İsmail Can Törtop'un sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrodunyasi.com sitesinden aldığımız aşağıdaki metni, işlevsel olması ve okurlarımıza duyduğumuz saygı nedeniyle, "düzelterek" yayınlıyoruz! (HB)


***


Nedim Saban
2 Şubat 2010


(...)

"Tiyatro oyuncuları başta olmak üzere, ilgili tüm kamuoyuna; Nedim Saban yalan söylüyor... TODER, hiç bir zaman Kadıköy Belediyesi'nden lokal talebinde bulunmamıştır... Kaldı ki böyle bir talepte bulunsaydı, kim ne diye karşı çıkabilirdi... Acaba bu yalanı Kadıköy Belediyesi'ne açmış olduğu kavgaya alet olmayan TODER'e olan hıncından mı söylemektedir?... Ve derneğinden taleplerde bulunma hakkından, örgütlenmekten söz eden Nedim Saban'ı, son zamanlarda devrimciliğe(!) iten sebebi çok merak ettiğimizi söylemeliyim... Ey Nedim Saban; sen ne zamandan beri örgüte, örgütlülüğe, mücadeleye başladın da bizim haberimiz oldu? Devrimciliği sen ne zannediyorsun? Kafana tuğla mı düştü ya da tanrısal bir uyarı mı oldu da sen ateşli ateşli bu söylemlere giriştin... Ben, senin gibilerin bu girişimlerinin ardında başka şeyler ararım... Bunu da umuma açık sanal dedikodu ortamlarında değil yüzyüze yaparım... O kastetiğin TODER yönetiminden beni ve yönetimimi kastediyorsan uyarayım; ben, sataştığın diğer arkadaşlara benzemem... Başta sen ve güvendiğin herkes bilsin..."

***

Sabahın üç buçuğunda posta kutuma düşen bu posta iletisini mahallenin kasabından aldığımı sanmayın sakın!

Bu kişi, bin beş yüze yakın üyesi olan Tiyatro Oyuncuları Derneği Başkanı'dır.

Başkan, Televizyon Gazetesi'ne ve Tiyatro Dünyası'na yazdığım yazıda derneğinin işlevsiz kalmasıyla ilgili iki cümleye kızmış. İki gündür facebook'ta, sanal ortamda devamlı saldırı mailleri atıyorlar. Hem de, onursal başkanları Ulvi Alacakaptan'ın taktiğini uygulayarak, buldukları tüm mail adreslerine, özel polemikleri gönderiyorlar. Ben, bu kişinin gönderdiği mailleri spam'e almıştım; çünkü oyuncu meseleleri ile ilgileneceği yerde Sinop'un Eyfel Kulesi, Paris'in Özgürlük Anıtı, New York'un Volga Nehri gibi şeyler gönderiyordu ama işe bakın ki, telefonuma düşmüş.

Farkındaysanız, yukarıda da, temsilcisi olduğu derneğin yükümlülükleriyle ilgili tek bir cümle yok! Kime ne, senin lokalinden? Kime ne benim eylemimden? Kime ne senin beni çok fena yapacağından? Siz sanal takılırken, bu memleket daha Cumartesi günü İclal Aydın'ın yazısını okudu, birkaç gün önce Aşkım Aşkım dizisinin eylemini gördü, birkaç ay önce işsizlikten intihar eden Yaman'ımız başka bir memleketin çocuğu muydu?

Ayten Erman ile ilgili yazdığım koskoca yazıda sadece TODER bölümünü mü gördünüz, ayıptır yahu! O yazıda çözüm önerileri var, açın tekrar televizyongazetesi.com'u okuyun, 72 saat içinde, önce 6 aydır başkanı olduğunuz Tiyatro Oyuncuları Derneği'nde, tiyatro oyuncuları için neler yaptığınızı bir anlatın, derneğinize üyelerin kim olduğunu bir açıklayın, bir de çözüm önerilerime cevap verin. Sizinle oturup uzlaşmaya yokum; ama tartışmaya varım.

Sanal ortamdan çıkın, çözüm önerileri getirin!

Kendisini hiç sevmediğim halde, şu tavrınızla eski başkanınız Ulvi Alacakaptan'ı mumla aratıyorsunuz çünkü.

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)


***


Ayrıca bakınız:

Üzerinde durulup tartışılması gereken bir yazı!

LİNÇÇİ Ece Baktıaya, Milliyet Sanat'ta yazıyor!

LİNÇÇİ Mirza Metin, Milliyet Sanat'a poz verdi!

Tiyatro Avesta, oyun yazarı Cuma Boynukara'ya iftira atılma olasılığına karşı uyarıcı bir yazı gönderip yayınlamamızı istedi; biz de hemen yayınladık!

Yazar Cuma Boynukara'ya iftira mı atılıyor?

Tiyatro Avesta'dan sonra, Cuma Boynukara da "iftira olasılığı" konusunda açıklama yaptı. Şimdi sıra Nedim Saban ve Saban'la söyleşi yapan "Kürt"lerde!

LİNÇÇİ www.tiyatrom.com sitesinden açıklama!

İftira olasılığıyla karşı karşıya kalan Cuma Boynukara, uzun yıllardır oyunlar yazıyor

Nedim Saban, sınıflarüstü tiyatro istiyor!

LİNÇÇİ Ece Baktıaya, Milliyet Sanat'ta yazıyor!

LİNÇÇİ Özlem Özdemir, Milliyet Sanat'ta yazıyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi