2 Şubat 2010 Salı

"Nato kafa, nato mermer" yöneticiler tarafından Kazmacıbaşı Orhan Alkaya inisiyatifiyle yıktırılan Muhsin Ertuğrul Sahnesi, tam olarak kapatılacak mı?

Yıkılan Muhsin Ertuğrul Sahnesi (Fotoğraf: Feridun Çetinkaya)


Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu açıldığı gibi kapandı!


Kongre Vadisine dahil edilen Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'ndaki oyunlar, Nato Toplantısı nedeniyle iptal edildi. Haberi önce Medyafaresi duyuruyor!

YURTDIŞINDAN GELEN KONUK YÖNETMENİN SAHNEYE KOYDUĞU BAKKHALAR ADLI OYUNUN AÇILIŞ TARİHİNİN KONGRE NEDENİYLE ERTELENMESİ TİYATRO DÜNYASINDA SKANDAL OLARAK NİTELENDİRİLDİ!

Kongre Vadisine dahil edilen Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'ndaki 3 ve 4 Şubat tarihindeki tiyatro oyunları güvenlik nedeniyle iptal edildi.

16 Ocak 2010 tarihinde, başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle açılan ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "Söz verdik açtık" sloganıyla açtığı tiyatro, açıldıktan 17 gün sonra perdelerini Nato kongresi nedeniyle kapattı. Salonda kongre olmamasına rağmen, seyircinin kongre vadisine girmesi sakıncalı bulundu.

Tiyatronun kongre vadisine dahil edilmesine muhalif olan sanatçılar bu nedenlerle karşı çıkmışlar, ancak açılışta teşhir edilmişlerdi. Sanatçı Zihni Göktay ise yaptığı konuşmada, muhalifleri Boğaz köprüsüne bile karşı çıkmak, ancak sonra da köprüden geçmekle suçlamıştı. Sanat çevreleri tiyatronun kongre nedeniyle kapanmasını gizli tutmaya çalışırken, Medyafaresi olayın üzerine gitti.

Sanat çevrelerinde ise Anadolu yakasında oturan Lüküs Hayat sanatçısı Zihni Göktay'ın, tiyatronun kapalı olduğu 3 ve 4 Şubat'ta köprüden geçip geçmeyeceğinin esprileri dolaşmaya başlamış bile!

(Kaynak: medyafaresi.com)