23 Aralık 2009 Çarşamba

Tiyatro örgütü enflasyonu şimşek hızıyla artıyor

TGTGBP-G (TÜRKİYE'NİN GERÇEK TİYATROLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU-GİRİŞİM) BUGÜN YAYINLADIĞI 01 NO'LU MERKEZ KARAR VE DENETİM KOMİTESİ BİLDİRİSİYLE, TİYATRO CAMİAMIZDA DOMUZ GRİBİNDEN HIZLI YAYILAN "FASON" YA DA "NAYLON" SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ(!) KINADI

TGTGBP-G'den bugün aldığımız (bizce Türk tiyatrosunun kanayan yarası bir soruna, bir tür "tiyatral Sülün Osman'cılık" sendromuna parmak basan) 01 no'lu önemli bildiriyi, (bu tür örgüt bildirilerinde artık kural haline gelmiş imla ve ifade bozukluklarını hoş görerek) virgülüne dokunmadan, aynen yayınlıyoruz:

23 Aralık 2009

Tiyatro kamu oyun'a:

Hepimizin bizzat kendi gözleriyle gözlemlediği üzere, gün geçmiyor ki, yeni bir tiyatral örgüt ortaya çıkmasın ya da üç gün önce kurulmuş bir başka Örgüt ismini değiştirerek yeni bir isimle ortaya çıkmaya girişim etmesin? Biz bir Örgütün ismini öğrenmeye çalışırken, tam, oh nihayet öğrendik derken, bir de bakıyoruz ki, örgütün ismi değişmiş. Hadi tekrar ezber süreci başlıyor. Bu süreci "gavur eziyeti" olarak tanımlamanın, gerçekçi bir jest olacağında kuşku yoktur.

türk Tiyatrosu, sabahleyin erken kalkanın, tek başına ve on dakkada yirmi tane Örgüt, girişim, birlik, platform ya da konsorsiyum oluşturduğu, fason ya da naylon kuruluşlardan geçilmez oldu. örgüt kurmak, turşu kurmaktan çok daha kolay, külfetsiz ve masrafsız oldu. Üye sayısı bir elin kaç parmağıyla sayılıyor ve hangi imal edilmiş çakma isimlerden oluşuyor belli olmasın diye, bu "sivil"(!!!) toplum örgütleri, tabii ki de Kuku Klux Klan'dan bile daha gizli, daha kriminal bir imgelem (yani görüntü) sunuyor ve üye listelerini zinhar açıklamaktan kaçınmakta imtina etmeyi düşünmüyorlar.

Türk tiyatrosunda pıtrak saçılan bu tür anormalizatik jestleri kınıyor, kınından çıkacak bıçaklarla ekmek kesmek niyetinde olmadığımızı hatırlatmakta beis değil fayda gördüğümüzü hatırlatıyoruz.

İlgililerin kendilerine ve jestlerine çeki düzen vermemesi takdirde, olacaklardan sorumlu olmayacak olanların dışında kalmayan herkesi jestin Allahını görecekleri konusunda şiddetle uyarıyoruz.

TGTGBP-G Merkez Karar ve Denetim Komitesi Başkanlığı

(Kaynak: www.coskunbuktel.com)

***

Oyun'un notu: Başlığı biz atıp, görsel gereci biz ekledik!

Ayrıca bakınız:
Tiyatro örgütü enflasyonuna bir "katkı" daha!