20 Aralık 2009 Pazar

Linççilerin arsızlığı, bugüne dek daima yumuşak başlı bir üslûptan yana olmuş "lokum gibi sakin ve efendi çocuk" Feridun Çetinkaya'yı, "dinamit lokumuna" çevirdi.

Feridun Çetinkaya'nın "altı ayda bir yazı" yazdığını iddia ederek, onun seyrek yazmasından şikayet eden 3. Abdülhamid ya da nam-ı diğer linççi A. Ertuğrul Timur'a yeni bir müjde(!):

Linççilerin hiçbir insani ölçüyü tanımayan arsızlığı,

(bugüne dek Büktel ve Bulunmaz'ı sonuna dek desteklediği halde, Büktel ve Bulunmaz'dan farklı olarak; linççilere koz vermemek gayesiyle üslûbunda daima "efendiliğini bozmamayı" tercih etmiş olan)

Çetinkaya'yı, fena halde sinirlendirdi ve Çetinkaya, linççilere nezaket göstermekten vazgeçti.

İşte Çetinkaya'nın dinamit şiddetindeki son yazısı

İFTİRA VE LİNÇ İMZACISI ÜSTÜN AKMEN'İN BAŞKANLIK ETTİĞİ "TİYATRO ELEŞTİRMENLERİ BİRLİĞİ"NDEN İKİYÜZLÜLÜK VE ARSIZLIK ŞAHİKASI BİR BİLDİRİ

Feridun Çetinkaya / 19 Aralık 2009

(...) Burak Caney takma adlı tiyatro ve insanlık düşmanı internet sapığının, tiyatro yazarı Coşkun Büktel ile tiyatrocu Hilmi Bulunmaz’ı hedef alan her türlü alçakça ve kalleşçe yüzkarası kirli faaliyetlerini ve iftiralarını bugüne dek açık adıyla desteklemekte sakınca görmemiş olan, hatta Burak Caney sapığının korsan internet sitesinde açık adıyla köşe yazarlığı yapmış olan Üstün Akmen gibi bir ismin başkanlık ettiği Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin, sadece bu bildirisinin değil, böyle bir kişinin başkanlık ettiği bir kurum olması hasebiyle kendisinin de osuruk kadar bile “ağırlığı”, ciddiyeti, değeri ve itibarı olmadığı, olamayacağı açıktır.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’ni ve “Tiyatrocularımızı, tiyatrocu olma ciddiyetine davet ediyoruz” başlıklı bildirisini nitelerken neden özellikle “osuruk” gibi pek de güzel çağrışımları olmayan bir sözcük kullanmayı seçtim? (...)


Yukarıda tadımlık olarak aktardığımız iki paragrafta bile görülebildiği üzere, linççilerin ölçü ve sınır tanımaz arsızlığı, lokum gibi yumuşak başlı, sakin ve "efendi çocuk" Feridun Çetinkaya'yı "dinamit lokumuna" çevirdi. Çetinkaya'nın, bu en çarpıcı son yazısının, oldukça doyurucu uzunlukta tam metni, kendi sitesi tiyatrofanzini.blogspot.com'da...

KAÇIRMAYIN!