4 Ekim 2009 Pazar

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, bir yandan LİNÇ KARGALARIna karşı mücadele ederken, bir yandan sosyalizmin temeli olan diyalektiği estetize ediyor!

Diyalektik! (HB) from BTV on Vimeo.

* "Diyalektik: (felsefe) Kavramlar arasındaki karşıtlık ilişkisinden yola çıkarak bunu doğruya varan süreçlerin açığa çıkarılmasında bir ilke olarak kullanan düşünme ve araştırma yolu." (Kaynak: Vikisözlük)

Yukarıdaki kurgusal filmde oynayan "oyuncu", gitar çalmıyor; çalmasını bilmemesine karşın, çalabiliyormuş gibi yapmıyor; daha perdelere sağlamca bile basamadığını gösteriyor. Yukarıdaki oyuncunun fotoğrafına yada sadece onunla ilgili bölüme bakıldığında "diyalektik" sözcüğünün içerdiği kavram anlaşılamaz. O oyuncu ve o oyuncunun durumu, sadece bir "kavram"dır. O oyuncu ve o oyuncunun durumuyla, diğer durumlar, yani o oyuncunun oynadığı bölümden sonra gelen diğer durumlar izlendiğinde karşıtlıklar görünebilir. Karşıtlık ilişkisini algılayabildikten sonra, "bunu doğruya varan süreçlerin açığı çıkarılmasında bir ilke olarak kullanan düşünme ve araştırma yolu"nda yüründüğü gözlemlenebilir. Özetle, yukarıdaki videoda oyunculuk yapan Hilmi Bulunmaz, gitar çalarak hiçbir şeyi estetize etmiyor; kurgusal film çekerek "diyalektiği estetize ediyor!"

Yukarıdaki açıklamamıza karşın, yapmak istediğimiz hâlâ anlaşılmamışsa, demek ki ifade etme yeteneğinden yoksunuz!

(Bu açıklama Coşkun Büktel'le Feridun Çetinkaya'nın uyarısı sonucu yapılmıştır.)

***

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi