1 Ekim 2009 Perşembe

(tiyatrolar birliği)
TİSAD, Güzelbahçe Sanat Tiyatrosu'nu da açıyor !


kentin tiyatrosu olmak o kentin her yerinde var olmak demektir. o kentin simitçisinden, iş adamına her alanda kendini hissettirmek demektir. kentin tiyatrosu olmak için mücadelesini hiç bir devlet kurumu, belediye ve sponsordan destek alamdan kendi kadrosunun mütevazi ve emekçi çabalrıyla yürüten yenikapı tiyatrosu geçtiğimiz yıl İzmir Fransız Kültür Merkezi ile ortaklaşa kurs çalışmalarını hayata geçirmişti. bu yıl'da aynı çalışma biçimini Kasım ayında hayata geçirecek olan Yenikapılılar. İzmir'i sanat alanın merkezi yapmak içinde çok ciddi ve değerli çalışmalar yürütüyorlar. geçtiğimiz yıllar içerisinde İzmir'e ve Türkiye'nin tiyatro kamuoyuna mal olan Türkiye Tiyatro Buluşmalarını hayata geçirmiştik. Ürkmez, Güzelbahçe ve Urla'da yapılan şenliklerin yanı sıra, tiyatromuz yerellerdeki topluluklara ciddi yardımlarda bulunmuştu.

2008 yılında Güzelbahçe Halk Tiyatrosunun kurulmasında yer alan ve onların Çıkarttığı ilk oyun olan "sevgili doktor"u kadrosundaki iki oyuncuyla yöneten yenikapılılar Lider açıköğretim dershanesinde iki yıl' "kadınlık bizde kalsın" ve "Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım" oyunlarını sahnelerken, Kordon Dershanesinde de yine "sevgili doktor" isimli oyunu sahneletmiştir.

bu yıl çalışmalarını Urla, Yamanlar, Narlıdere ve Güzelbahçe'de yapmak için girişimlerde bulunan Yenikapı Tiyatrosu'nun bu ilçelerde attığı tohumlar çiçek vermeye başlıyor.
Güzelbahçe Sanat Tiyatrosu 11 Ekim'deki açılış etkinliği ile yoluna koyuluyor.
Güzelbahçe de halktan, emekten, insandan yana bir sanat alanı aratmak için kızıl karıncalar harıl harıl çalışıyor. sevgili sanatseverleri ve değerli dostlarımızı Güzelbahçe Sanat Tiyatrosundaki bu çalışmalara katılmaya çağırıyoruz. Güzelbahçe Sanat Tiyatrosu, Güzelbahçe de ikamet eden sanatseverlere hizmet verecek bir oluşumdur. Güzelbahçe Sanat Tiyatrosunun Genel Sanat Yönetmeni, Yenikapı Tiyatrosu oyuncusu, Tiyatro İşçileri sendikası genel başkanı ve Tiyatro Sanatını Araştırma inceleme,bilim,kültür,eğitim derneği başkan yardımcısı Gözde Güldiken olacaktır.

Yenikapı Tiyatrosunun usta eğitmenleri ile aistanlarının yer alacağı, Turgay Tanülkü, Orçun Masatçı ve Zafer Gecegörür'ün sanat danışmanı olacağı kursta aşağıdaki eğitmenler ve koordinasyon üyesi-asistanlar yer alacaktır.;
Ufuk Tosun - Yapımcı-yönetmen(Muğla Şehir Tiyatrosu eski g.sanat yönetmeni) - Ludens Casting
Nazlı Masatçı - Yenikapı Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni
Özlem Öztürk - Yenikapı Tiyatrosu eğitmeni
Adnan Şahin - Yenikapı Tiyatrosu eğitmeni
Şahin Adıgüzel - Yenikapı Tiyatrosu oyuncusu
Selçuk Uyan - Yenikapı Tiyatrosu oyuncusu
Özlem Gülmez - Yenikapı Tiyatrosu oyuncusu
Orkun Kocabıyıkoğlu - Yenikapı Tiyatrosu oyuncusu
Nevruz Yıldırım - TİSAD Yönetim kurulu üyesiKoord,nasyon
Uğur Baran - Vasıf Öngören Sanat Merkezi emekçisi
Yonca Tuna - Vasıf Öngören Sanat Merkezi emekçisi
Arzu Oral - Yenikapı Tiyatrosu kurs mezunu
Hatice Altıntaş - Yenikapı Tiyatrosu kurs mezunu
Gülsüm Öztürk - Yenikapı Tiyatrosu kurs mezunu
Ali Bulut - Tisad Güzelbahçe temsilcisi

Kayıtlar için : guzelbahcetiyatro@gmail.com

Güzelbahçe Sanat Tiyatrosu İzmir Yenikapı Tiyatrosu'nun oluşturduğu Tiyatro Sanatını Araştırma, inceleme, bilim, kültür, eğitim derneğine bağlı çalışan bir ekiptir.