4 Eylül 2009 Cuma

Mustafa Demirkanlı'nın komutasında gerçekçiliğe, sosyalizme saldıran bir LİNÇ KAMPANYASI başlatanların kuyruğuna asla takılmayan bu dergiyi okuyunuz!

Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları'ndan aldığı reklamlarla beslenen Tiyatro... Tiyatro... dergisinin sahibi ve subay eskisi Mustafa Demirkanlı, gerçekçi sanatçı Coşkun Büktel ile sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için, bir

LİNÇ KAMPANYASI

başlattı.

Mitos-Boyut yayınları; Mimesis, Sahne, Tiyatro... Tiyatro..., TEB Oyun, Kavuklu dergileriyle, İATP-G, tiyatronline, tiyatrodergisi.com.tr, tiyatrodunyasi.com, tiyatrom.com, e-tiyatrom.com siteleri, tamamıyla iftiradan ibaret bir anlayışla örgütlenen bu

LİNÇ KAMPANYASI

için "DESTEKLEYEN YAYINLAR" bölümündeki yerlerini hararetle aldılar.

Sosyalist bir yayın çizgisine sahip olan "sanat ve hayat", subay eskisi Mustafa Demirkanlı'nın komutasındaki bu

LİNÇ KAMPANYASI

için asla ve asla destek vermedi. "sanat ve hayat", bu duyarlılığı ve tutarlılığı nedeniyle (de) ayrıca okunmayı hak ediyor. Biz de sosyalist bir anlayışla yayın yaptığımızdan,

LİNÇ KAMPANYASI

için "DESTEKLEYEN YAYINLAR" kuburuna girme alçaklığını göstermeyen bu sosyalist sanat dergisini, "ilk okunacaklar listesi"nin başına yerleştiriyoruz. (HB)


***


Yaşamak Direnmektir


Aylık kültür, sanat, edebiyat dergisi Sanat ve Hayat Eylül sayısını Kutsiye Bozoklar için hazırladı. 16 Temmuz'da yaşamını yitiren, derginin Yayın Komisyonu Başkanı Kutsiye Bozoklar daha önce yayınlanmış yazıları, röportajları ve şiirleriyle Sanat ve Hayat okuyucularıyla buluşuyor.

Sanat ve Hayat Temmuz, Ağustos aylarını kapsayan yaz sayının ardından tekrar aylık periyotla çıkmaya devam ediyor. Derginin Tartışma Kültürü dosyasında Bozoklar'ın daha önce dergide ve başkaca yerlerde yayımlanmış yazılarından, röportajlarından seçkiler bulunuyor. Bu yazılarda Bozoklar sanata ve hayata dair düşündüklerini sosyalist gerçekçi bir aydının sorumluluğuyla aktarıyor.

Çağrışımlar'da ise Kutsiye'nin arkadaşları, yoldaşları O'na dair duygu ve düşüncelerini paylaşıyor okuyucularla. Mukaddes Erdoğdu Çelik, Yaser Günday, Hüseyin Tekin, Muzaffer Oruçoğlu’nun yazıları bu bölümde okunabilir.

Resimli Ay'da Deniz Faruk Zeren'in “Selam Sana Yaşam Ateşi” başlıklı yazısı yer alıyor. Zeren yazısında, tarihin farklı evrelerinde, farklı coğrafyalarda, farklı toplumsal yapılarda ve devrimlerde yetişmiş iki komünist savaşçı, edebiyatçı, düşünür, Nikolay Ostrovski ve Kutsiye Bozoklar karşılaştırması yapıyor. Bu bölümde ayrıca Kutsiye Bozoklar'ın yaşamından kesitler, şiirleri ve Kutsiye için yazılmış şiirler bulunuyor.

Grafitti'de Hacı Orman'ın “Çıkarın Rüzgarın Kelepçesini”, Sami Özbil'in derginin daha önce 14. sayısında yayımlanmış “Kutsiye Bozoklar ve Yalanlar Gerçekler”, Duygu Uzel'in “Yürek Dolusu Işık” isimli yazılarının yanı sıra “içeri”den ve dışarıdan dergi okurlarının, dostlarının mesajları yer alıyor.

Sanat ve Hayat Dergisi'nin Eylül sayısı tüm bayii ve kitapçılarda...

***

OYUN'un notu: Yukarıdaki metni geldiği gibi yayınladık!

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi