9 Eylül 2009 Çarşamba

OYUN dergisinin "DIŞINDAKİLER"

LENİN'in "Özel mülkiyetin temel olduğu bir toplumda, sanatçı pazara göre yapıt üretir, müşterilere ihtiyacı vardır. Bizim devrimimiz, sanatçıların üzerindeki bu baskıyı kaldırdı." sözlerini şiar edinen sosyalist OYUN'un, söz konusu LENİN sözlerini sansürleyen Ozan Akgül ile Toprak Karaoğlu'na notu:

Eski genel yayın yönetmeni Toprak Karaoğlu ile eski editör Ozan Akgül'ün yayına hazırladığı OYUN dergisinin Eylül 2009 tarihli 9. sayısının kapağındaki "12 EYLÜL ÖZEL SAYISI" ibaresini görmek için üzerine tıklayıp fotoğrafı büyüterek dikkatlice bakınız; dikkatli bakmanıza karşın, "12 EYLÜL ÖZEL SAYISI" ibaresini yine de göremezseniz, lütfen, tıklayınız: "Hayalî ile Mealî"


***


LENİN'in sansürlendiği 9. sayının kapağında bizim görebildiklerimiz:


Tiyatro
OYUN

EYLÜL 2009.....SAYI: 9.....4 TL

-Hiii!.. gergedan!
- Nerde?
- Bir gergedan, tüm hızıyla caminin önünden geçerek darbeye koşuyor!
- Hiii!.. bir gergedan!
- Eyvah tramvaya çarpacak!
- Hiii!.. Ionesco!


***

OYUN dergisinin notu: Yukarıda Eylül 2009 tarihli 9. sayısının kapağını sunduğumuz OYUN dergisi eski yönetimi, Leninist çizgimize aykırı yayın yapmaya başladığı için, bu derginin eski Genel Yayın Yönetmeni Toprak Karaoğlu ile eski Editör Ozan Akgül'le yollarımızı ayırıp, dokuzuncu sayımızı satışa sunmadık. Karaoğlu ile Akgül'ün, Hilmi Bulunmaz'a yönelik "eleştirileri" ayrıca yanıtlanacaktır.

OYUN'un kurucusu ve sahibi
Hüseyin Hilmi Bulunmaz


OYUN'un kurucusu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Mehmet Cemalettin Bulunmaz