15 Temmuz 2009 Çarşamba

Devrim çiçeğimizi yitirdik: "Işık Kutlu" olsun!

Hilmi Bulunmaz, daha önce çekip bir türlü yayımlamaya kıyamadığı bu fotoğrafı, uzun yıllardır bildiği ve yazılarını büyük bir keyifle okuduğu Kutsiye Bozoklar'ın "ışığını kutsamak" için yayımladı!


Yazarımız, yoldaşımız, arkadaşımız sevgili

Kutsiye Bozoklar

aramızdan ayrıldı.


Bu gidiş, hiç belleklerden silinmeyecek bir kavga dostunun arkasında bıraktığı mücadele dolu bir yaşamın, devrimci adanmışlığın adıdır. O, sadece yazılarıyla, şiirleriyle ve makaleleriyle değil; bizzat yaşam pratiğiyle Sosyalist Gerçekçi bir aydının tüm sorumluluklarını yerine getirdi. O, bizim Ostrovski’miz, kavgaya dört elle tutunan devrim çiçeğimiz. BEKSAV (Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı) dostları, Sanat ve Hayat dergisi okurları, yeri doldurulamayacak bir sosyalist aydınını kaybetti. Ama eminiz ki onun aydın bilinçlerde açtığı yol, mayasını tutmuştur. Genç kuşaklar böylesi büyük bir öğretmene karşı görevlerini yerine getirecek, mücadele sözünü şimdiden dillerinden düşürmeyeceklerdir.

Güle güle Kutsiye;

Sen kavga dolu yüreğimizdesin. Tutuşan tenimizde, hücrelerimizdesin. En güzel aşksın devrimci inancımızda. Kelimelerimizde en tarifsiz olansın. Devamlı akan, devamlı değişensin, sürükleyensin yaşamı. Sen insanlığa armağan edilmiş en güzel fotoğrafsın, asla silinmeyecek. Yaşadığımız en güzel ansın, zamanın en direngen adısın. Tüm hayatı kuşatansın bilincinle. Güneşi ellerinden içtik, kavgayı kuşandık bedeninden. Sen bizim en karanlık gecelerimizde yolumuzu aydınlatan ışığımızsın.

Güle güle Kutsiye.

BEKSAV
SANAT ve HAYAT
Emekçileri