15 Temmuz 2009 Çarşamba

Mütevelli Heyeti'nde Refik Erduran'ın da bulunduğu Boğaziçi Üniversitesi Vakfı, Avrupa Birliği'nden 109.155,08 Avro almış!

Prof. Dr. Ayşe Soysal'ın başkanı olduğu Boğaziçi Üniversitesi Vakfı, Avrupa Birliği'nden avanta almadan ayakta duramıyor. Yılmaz Dikbaş tarafından yazılan Avrupa Birliği Tabuta Çakılan Son Çivi adlı kitaptan aktarıyoruz:

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı

-Yönetim Kurulu Başkanı: Prof. Dr. Ayşe Soysal


(Ayşe Soysal, 1948`de dünyaya geldi. 1967`de Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'ni, ardından da Robert Kolej Yüksek Okulu'nu başarıyla bitirdi. 1971`de üniversite birincisi olarak fizik-matematik çift anadal programından mezun oldu. Fulbright bursu ile ABD'ye giden Soysal, Michigan Üniversitesi Matematik Bölümü`nde lisansüstü çalışmalarına devam etti ve asistan olarak ders verdikten sonra 1973`te başarılı asyalı kadın doktora öğrencilerine verilen Betsy Barbour bursunu almaya temsil gösterilen ilk Türk öğrenci oldu. Soysal, 1976`da Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü`nde öğretim üyesi olarak işe başladı. 1981 de doçentliğe, 1991`de profesörlüğe yükseldi. Fakülte yönetim kurulu üyeliği, dekan yardımcılığı, araştırma fonu yönetim kurulu üyeliği, matematik bölüm başkanlığı ve üniversitelerarası kurul temsilciliği gibi birçok idari görevde bulunan Soysal,(1993-2000) yılları arasında UNESCES Türkiye Milli Komisyonu yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı. 1992`de 140 yıllık Boğaziçi Üniversitesi`nin ilk kadın dekanı sıfatıyla Fen Edebiyat Fakültesini`nde göreve başladı. / Kaynak: VİKİPEDİ)

-Yönetim Kurulu Üyeleri: Prof. Dr. Güven Alpay, Prof. Dr. Gülen Aktaş, Dr. Mehmet Gök, Pamir Sezener, Naci Sığın, E. Naci Başerdem, Şükrü Ergün, Serdar Sunay.

-Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Refik Erduran

(Kökleri Karamanoğulları Beyliği'ne dayanan bir aileden gelir. Dedesi, ağır ceza reisi Ahmet Erduran, babası asker ve avukat Hüsamettin Ahmet Bey'dir. Annesi ise Türkiye’de ilk resimli dergiyi çıkaran Maarifçi Mustafa Refik Bey’in kızı Refika Hanım'dır. Çiftin ikinci çocuğu olan Refik Erduran, 13 Şubat 1928'de İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Çocukluğunu Salacak (Üsküdar)'ta bir yalıda dadıların gözetiminde geçirdi. İlköğrenimini Nilüfer Hatun İlkokulu ( o zamanki adıyla 15. İlkokul)'da tamamladıktan sonra öğrenimine Robert Kolej'de devam etti. İlk oyununu Robert Kolej'de iken yazdı ve oyun 1948 yılında okulun tiyatrosunda "Kahraman" adıyla sahnelendi. Erduran, Robert Kolej'den lisans derecesini aldıktan sonra 1947 yılında Tiyatro Tarihi ve Dram Bölümü'nde yüksek lisans eğitimi için Cornell Üniversitesi'ne gitti. / Kaynak: VİKİPEDİ)

-Projenin Adı: Girişimci Eğitimi.
-Tarih: 24.12.2004
-AB'den Aldığı Para: 109.155,75 Avro

(Kaynak: Yılmaz Dikbaş, Avrupa Birliği Tabuta Çakılan Son Çivi, AsyaŞafak Yayınları, 3. baskı, Ocak 2007, sf: 355/356)

OYUN'un notu: Yukarıdaki bazı sözcükleri biz kırmızılaştırdık.