17 Temmuz 2009 Cuma

Tiyatro emekçilerinin hakları gasp edilemez!

Başta Mustafa Demirkanlı olmak üzere,

"Tiyatro Yayıncıları Birliği"

nin oluşturduğu yapay gündem konusu

LİNÇ KAMPANYASI

ile dikkatleri karanlık bir noktaya çekenler, âdeta kendilerine verilmiş bu "maymuna bak" taktiğiyle, emekçilerin haklarının gasp edilmesine zemin hazırlıyorlar.

Türkiye tiyatrosunun en ilerici kişileri Coşkun Büktel ile Hilmi Bulunmaz'ın gerçekçi ve sosyalist muhalefetinden ürken tiyatral iktidar,

"sürü mantığı"

ile bir araya gelip

LİNÇ KAMPANYASI

safında secdeye varırlarken, egemen ideoloji sahipleri de İBBŞT emekçilerinin haklarını gasp etme ortamını bulabiliyorlar.

Ancak, unutulmasın ki,

LİNÇ KARGALARI

ne denli engellemeye çalışsalar da, biz, tiyatro emekçilerinin kazanılmış haklarını savunmak için sesimizi yükselteceğiz!

soL gazetesinin Internet sitesinden aşağıya aktardığımız emekçilerin haklarının gasp edilmesi haberini okuyunuz. (HB)


***


Şehir Tiyatroları çalışanlarının maaşları ödenmiyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sanatçı ve teknik kadrolarında görev yapan çalışların ücretleri aylardır düzensiz verildiğini açıklayan Şehir Tiyatroları mensupları, şu an maaşlarının ödenmemesiyle birlikte isyan edecek duruma geldiklerini bildirdiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alımı yaptığı aracı şirket olan Pozitif Sanat’la sözleşmeleri olan sanatçı ve teknik kadrolardaki 168 kişiye ne belediye yetkililerinden, ne Kültür A.Ş.den, ne de Pozitif Sanat’tan herhangi bir açıklama yapılmadığı, düzensiz verilen maaşların sezonun kapanmasıyla birlikte, şu an maaşlarının ödenmediği bildirildi.

Yapılan açıklamada kamu ihale yasası gereğince, taşeron kurum tarafından işe alınan ve tüm haklarından arındırılmış olarak çalıştırılmaya mahkum edilen Şehir Tiyatroları çalışanları, kendilerine söylenen “Belediyede para yok” lafından başka, daha aklı başında, daha ciddi bir açıklama beklediklerini ve Şehir Tiyatroları’nın, belediyenin genel bütçesine dahil edilmediği özerk bir yapı kazanarak kendi işleyiş özgürlüğünü oluşturmasıyla bu sorunların aşılacağını ümit ettiklerini dile getirdiler.

İ.B.B. Şehir Tiyatroları çalışanları, bu konuda tüm yetkilileri göreve davet ediyor ve hak ettikleri paralarını istiyorlar.

(Kaynak: soL)