7 Temmuz 2009 Salı

LİNÇ KARGASI Mustafa Demirkanlı'nın dergisine "KAPAK MANKENİ" olan T.C. Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, çanak yalayanlardan çok memnun!

Türkiye dramatik yazarlığının Everest'i ve "Türk dilinde yazılmış en iyi oyun" olan Theope'nin yazarı Coşkun Büktel ile Bulunmaz Tiyatro yöneticisi sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için,

"KINIYORUZ!"

aldatıcı başlıklı bir linç kampanyası başlatan yalan makinesi, küfürbaz, linç kampanyası ana sponsorlarından Mustafa Demirkanlı'nın sahibi olduğu Tiyatro... Tiyatro... dergisi, bu ay, deyim yerindeyse, "KAPAK MANKENİ" olarak Ertuğrul Günay'ı kullandı. AKP'nin resmi tiyatro dergisi gibi yayın yapan Tiyatro... Tiyatro...'daki söyleşiden küçük bir tadımlık sunuyoruz. (HB)


***


"Mustafa Demirkanlı - Biz dergi olarak 19. yılı sürdürüyoruz. Dergiyi çıkartmaya başladığımızdan bu yana hep şunu yaşadık; özel tiyatrolara devlet desteği verildiği zaman kıyamet kopar...

Ertuğrul Günay - Son 2 yıldır o kadar ayyuka çıkmış bir tartışma olmadı. Önceki yıllarda inanılmaz küfürleşmeler, ağır ithamlar vardı. Geçen yıl biri az buldu almadı, diğeri ötekine verileni çok buldu ama onun ötesinde ciddi bir eleştiri çıkmadı."


(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro..., Temmuz 2009, sayı 203, sayfa 15)