3 Temmuz 2009 Cuma

Yalan makinesi, küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın başlattığı linç kampanyasına destek veren topluluklardan Yenikapı Tiyatrosu, KENT A.Ş. grevindeydi!






(tiyatrolar birliği)
KENT A.Ş. İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR !
.
.
İzmir Yenikapı Tiyatrosu bugün 80 gündür direnen Kent a.ş. işçilerinin grevindeydi. grevlerinin 65.gününde işgal ettikleri şantiyeden polis şiddeti zoruyla çıkartılan ve şantiyenin karşısında çadır kent kurarak onurlu direnişlerini devam ettiren işçilerle beraberdi.Ziyaret sırasında N.Gogol'un sokağa uyarlanan hikayesi "palto" sergilendi.
.
ÇAĞRIMIZ DİRENİŞEDİR !
.
Dostlar, arkadaşlar işçiler günlerdir çadır kentte binbir zorlukla yaşıyorlar. polis kız çocuklarından kadınlara önüne gelene şiddet uyguluyor. işçilerden taş üstünde yattığı için böbreği rahatsızlanandan, çadır kentte kaldığı için zatürre olan 8 yaşındaki çocuklara kadar bir insanlık dramı yaşanıyor ve bu dramı halkçi olduğunu iddia eden chp'li bir belediye başkanı cevat durak yapıyor. durak şuursuzca işçileri ölüme yolluyor. akp'nin albayrakları gibi chp'nin altaşlarını yaratıyor. kriz diyerek şirketi özelleştiriyor ve taşeronlaştırarak halkın malları peşkeş çekiyor.
.
Dostlar, arkadaşlar, sanatdaşlar. bu görünüm karşısında hala susacakmıyız. dilimizi bağlayacakmıyız. şimdi herkesi bu direnişe destek vermeye çağırıyoruz.
.
NE YAPABİLİRİZ ?
.
MEKTUP
.
bizler sizlerden yenikapi@gmail.com adresine gelen mektupları işçilere götüreceğiz. 8 temmuz çarşambaya kadar mailimize ulaştıracağınız mektuplar, düşünceler 10 temmuz cuma günü işçilerle buluşturulacaktır. sizlerden gelen destek mailleri onların direncini çoğaltacak, umudunu arttıracaktır.
.
PROTESTO
.
Sevgili dostlar güçlü bir kamuoyu yaratabilirsek en azından chp'nin bu konuyla ilgili bir açıklama yapmasını sağlarız. hedefimiz işçilerin koşullarının kabul edilmesi. chp genel merkezi'ne, chp izmir il merkezine ve chp karşıyaka ilçe örgütüne mail, faks ve telefonlarla tepkimizi belirtelim.
.
Vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni,
Değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez.
Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
O kızoğlan kız erdem dağlara kaldırılmış,
Ezilmiş, horgörülmüş el emeği, göz nuru,
Ödlekler geçmiş başa, derken mertlik bozulmuş,
Değil mi ki korkudan dili bağlı sanatın,
Değil mi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene,
Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın,
Değil mi ki kötüler kadı olmuş Yemen' e
Vazgeçtim bu dünyadan, dünyamdan geçtim ama,
Seni yalnız komak var, o koyuyor adama.
.
W.Shaekaspare (Çeviri : Can Yücel)
.