7 Haziran 2009 Pazar

Moliere’in oyunu ilk sahnesine dönüyor

LYON AA

Fransa’da “Adynn” isimli tiyatro grubu ile yönetmen Claudio Colangelo, Moliere’in ilk yazdığı “L’Etourdie” isimli oyunu gelecek eylül ayında, Türk işadamları Hamza Dinç ve Sedat Kartal’ın sahibi olduğu “La Tour Rose” isimli butik otelde sahneye koyacak.

Tiyatro grubu, “L’Etourdie”nin ilk kez sahneye konarak oynandığı mekânda, mum ışıkları ve kendi doğal ortamında, 6 sanatçı ile oyunu sergilemek için hazırlıklarını sürdürüyor.

Yönetmen Colangelo, “Moliere’in ilk yazdığı oyunu, yine ilk kez sahneye konduğu yerde oynamaktan büyük heyecan duyduklarını” belirterek, “Bu proje için kendilerini destekleyen ve teşvik eden Türk işadamlarına teşekkür borçlu olduklarını” söyledi.Bu arada uzun zamandır projenin gerçekleşmesi için çalışan işadamı Hamza Dinç, “En büyük hayalim, yine seyircilerin de 16. yüzyıl giysileriyle oyunun ilk oynandığı bu yere gelmesi ve yerde oturarak, mum ışığında, ’L’Etourdie’ piyesinin ilk yazılarak sahneye konduğu yerde bir kez daha sergilenmesiydi.

Bu projem artık gerçekleşiyor. Çok mutluyum” diye konuştu.

Dinç, oyunun beğenilmesi halinde, belediye tarafından her yıl düzenlenen kültür festivallerinin programına sürekli olarak alınmasının da gündemde olduğunu söyledi.

(Kaynak: Milliyet)