7 Haziran 2009 Pazar

HİLMİ BULUNMAZ'DAN İKİ CEVAP YAZISI


Bulunmaz'ın işi zor: Hem "işkenceci" solculara, hem "Halmancı" solculara, hem "çanak yalayıcı" olarak nitelediği neredeyse "tüm" tiyatroculara, hem de "arafta kalmışlara" karşı mücadele veriyor.


Nedim Saban ve arafta kalmış tarafsızlara!


Hilmi Bulunmaz
7 Haziran 2009



Bulunmaz, yazısının bir yerinde benimle ilgili olarak, diyor ki:

"Yalnız şunu net olarak belirtmekte yarar var: 'Çanak yalayıcısı!' lafı, sadece bana ait. Bu söz, Coşkun Büktel'i bağlamaz. Büktel, çanak yalama sözünü hiçbir zaman benimsemedi. Büktel'in ilkelerine uygun düşmeyen bu lafı, ben, hem ilkelerime uygun düşmesi ve hem de bu sözü ağız dolusu söyleyebilme cesareti ve durumuna sahip olduğum için kullanıyorum. Çünkü, Kültür Bakanlığı çanağı yalayabilmek için, önce bir tiyatro sahibi olmak ve ardından çanak yalamak için proje geliştirmek gerekir. Benim de birkaç kez yaladığım bu çanak için, Büktel'in ne durumu müsait, ne de Büktel, ilkesel olarak çanak yalamaya karşı. Tabii ki, bu benim görüşüm. Büktel, karşıtını beyan ederse, onu da yayınlarım."

Doğrudur: Ben, kendim, Kültür Bakanlığı'ndan destek alma ihtimalim bulunmadığı halde, bakanlıktan destek almayı veya talep etmeyi, (kendine değil de "tiyatro sanatına" katkıda bulunmuş) her gerçek tiyatrocunun, anasının ak sütü gibi hakkı olduğuna inanır, bu desteği alıp da, kendine değil "tiyatro sanatına" harcayan insanları hiçbir zaman "çanak yalayıcı" olarak niteleyemem/nitelemedim.

Ama ben, yarın öbür gün Kültür Bakanlığı'ndan herhangi bir destek alsam bile, sosyalist Bulunmaz'ın "çanak yalayıcıları" eleştirmesinden asla rahatsız olmayacağım. Bulunmaz bana istediği kadar "çanak yalayıcı" desin, ben kendimi iyi tanıdığım ve adi bir "avantacı" olmadığımı bildiğim için, Bulunmaz'ın eleştirisinden asla etkilenmeyecek; "iyi ki Bulunmaz'ın açısından bakan ve eleştiren birisi de var" demekten asla vazgeçmeyeceğim. Bulunmaz'ın eleştirisine katılmıyor olsam da, eleştirisinde, sırf, benim için öncelikli bir özellik (samimiyet) bulunduğu için, Bulunmaz'a saygı duymaya devam edeceğim.

Kısacası, ben (bilinen kişiliğimden asla ödün vermeksizin ve kendimi adi bir avantacı durumuna düşürmeksizin) "o çanağı yalamaya" dünden razıyım; ama Bakanlık, çanağı kimlere yalatacağını çok iyi biliyor olmalı ki, çanak bana asla sunulmuyor.

"Çanağı yalayanların" büyük çoğunluğu ise, nedense, Hilmi'nin eleştirilerine değil saygı duymak, tahammül bile edemiyor.

Hilmi'nin Nedim Saban'a cevaplarında yer yer oldukça eğlenceli buluşlar da var. Tavsiye ederim, lütfen...

TIKLAYINIZ!


Bulunmaz'ın, linç imzacılarından Orçun Masatçı'nın suçlamalarına verdiği cevaplar için de, lütfen, aşağıdaki başlığı tıklayınız:

Orçun Masatçı'ya