15 Mayıs 2009 Cuma

Yoksulluğun gerçek nedeni emperyalizme kulluk edilmesi için yoksullara gündüz düşleri gördüren Oscar, oyuncularını kirli bir mendil gibi çöpe atıyor!

Hindistan'a ne zaman gitsem, mutlaka Mumbai kentine inmek isterim. Uçak, Mumbai'nin üzerinden yorgun bir martı gibi inişe geçtiğinde, rengarenk gecekondular, usta bir ressamın fırçasından çıkmış gibi sizi hızla bağrına basar. Gecekonduların renk cümbüşünün gözlerinizi kamaştırmasıyla, uçağın yere inmesi bir olur. Her şey o denli hızlı gelişir ki, bir düş gördüğünüz kanısına varırsınız. Gördüğünüz bu düşe, hiçbir Hollywood filminde rastlayamazsınız. Bu rengarenk gecekonduların içerisinde, müthiş bir yoksulluk vardır. Bunu bilmeniz, acı hanesindeki ağırlığa yepyeni ağırlıklar ekler. Ayağınız yere değer değmez, gözlerinizi kapayıp, size sunulan Oscar'lı filmleri görmek istersiniz. Ne var ki, gerçek o denli yalın ve o denli acımasızdır ki, sımsıkı kapattığınız göz kapaklarınızın arasından Hint Okyanusu'nun tadında yaşlar süzülür.

Resmen ağlarsınız!

Bir de dudağınızın kıyısına, yorgun bir martının çığlığı eşliğinde, sert bir slogan konar:

Kahrolsun emperyalizm!

Uykulu gözleriyle gecekondusunun yıkılmasına tanık olan Oscar'lı "milyoner" Azharuddin ve diğerlerinin küçük yüreklerindeki büyük acıyı okuyunuz. (HB)


Varoş milyonerleri ‘sefilleri’ oynuyor!


DIŞ HABERLER SERVİSİ


HİNDİSTAN’DA belediye ekipleri, bu yıl Oscar ödüllerini silip süpüren ‘Slumdog Millionaire’ filminin çocuk yıldızı Azharuddin Muhammed İsmail’in de aralarında bulunduğu 20’ye yakın küçük oyuncunun evlerini yıktı.

Mumbai kentinin bir gecekondu mahallesinde oturan Azharuddin, uyuduğu sırada polisin kendisine gelerek evi terk etmesini istediğini, bundan kısa bir süre sonra da evin yerle bir edildiğini söyledi. Daha önceden Azharuddin ve arkadaşı Rubina Ali’ye ev sözü veren eyalet başkanının sözünde durmadığını söyleyen, Azharuddin’in annesi Şamim Begüm, “Başka yaşayacak yerimiz yok” dedi.

(Kaynak: Milliyet)

***

Ayrıca bakınız:
Emperyalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için gündüz düşleri görmemize neden olan Oscar, Hint yoksulluğunu örtebilecek gölgeye sahip mi?
Rushdie bile anladı!
Dünyada "Onca Yoksulluk Varken", Amerikan düşçüsü Oscar emrediyor, biz sadece izliyoruz!