1 Nisan 2009 Çarşamba

Mustafa Demirkanlı ve Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid), sosyalist tiyatro Bulunmaz'ı engellemeye çalışırken, Rusya'da Lenin heykeline bomba atılıyor

Aşağıda SABAH gazetesinden aktardığımız

"Lenin heykeline bomba"

haberine geçmeden önce, Vandal Mustafa Demirkanlı'nın kaleme alıp www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinde yayımladığı

"Bu Akşam Hilmi Bulunmaz'ı Aradım"

başlıklı yazısından, bulanık, dumanlı, sisli, puslu küçük bir bölüm aktaralım:


.........."(...) Bana artık tek bir şey kaldı, yaşam ilkelerim taksiratımı affetsin. Yaşamım boyunca yapmadığımı yapacağım ve bunu sonuna kadar da sürdüreceğim.

..........Bu edepsizlikleri daha fazla üstlenmek ve sineye çekmek istemiyorum.

..........Bu yazı, telefonla bile konuşmaktan çekinen karanlıklar insanlarına yazılmış bir mektup oldu, okurlar kusuruma bakmasın, her insanın dayanma gücü vardır, benim ki bitti."


(Bkz: "'Türk tiyatrosu dimdik ayakta' durabilmek için Kültür Bakanlığı ve Efes Pilsen'e yaslanırken, Mustafa Demirkanlı, yepyeni yalanlarla ayakta duruyor(!)")

***

Şimdi de, Vandallar tarafından, bir sanat eserine yapılan bombalı bir saldırı olması nedeniyle bize ilginç gelen ve bizleri düşünceye yönelten SABAH gazetesindeki haberi okuyalım:


Lenin heykeline bomba

AA

Rusya'nın ikinci büyük kenti St. Petersburg'daki bronz Lenin heykeline bu sabah bomba atıldığı bildirildi...

Rus haber ajansları, St. Petersburg'daki Finlandiya İstasyonu Meydanı'nda bulunan, Lenin'in bronz heykelinin altına bu sabah erken saatlerde kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından, 300 gram TNT bırakıldığını ve patlama sonucu heykelin bir bölümünde hasara yol açtığını kaydetti.

Sabah çok erken saatlerde meydana gelen patlama nedeniyle çevrede yaralanan olmadığını belirten kent polisi, heykelin güvenlik kordonuna alındığını bildirdi.Lenin'in St. Petersburg'daki heykeli, 1917 yılında sürgünden döndükten sonra istasyon önünde yaptığı konuşmanın anısına dikilmişti.

(Kaynak: SABAH)