9 Nisan 2009 Perşembe

Mehmet Tekkanat bildiriyor


MERSİN LİSESİ TİYATRO TOPLULUĞU’NDAN KLASİK BİR ESER: CİMRİ
.
.
"CANIMI AL PARAMI ASLA"

Para hırsının insanı ne hallere soktuğunu, insan ilişkilerini nasıl olumsuz etkilediğini, komik bir anlatımla sergileyen, Fransızların ünlü oyun yazarı Moliere’in “CİMRİ” adlı oyunu sahnede!
Mersin Lisesi Tiyatro Topluluğu’nun hazırladığı, Ahmet Aktuna ve Naciye Gürpınar’ın yönettiği oyun 8 ve 9 Mayıs günleri okul öğrenci ve velilerine sahnelenecek.
.
Daha sonra 14 mayıs 2009 tarihinde Antalya Belediyesi’nin düzenlediği Tiyatro Şenliği’nde sahnelenmek üzere Antalya’ya gidecek.

USTA TİYATROCUDAN GENÇLERE TAM DESTEK.

Mersin Gençlik Sanat Merkezi Altan Erkekli Sahnesi kurucusu Mehmet Tekkanat’ın da çalışmalarına destek verdiği topluluk, büyük bir arzuyla hazırlıklarını sürdürüyor.
.
Yönetmen Mehmet Tekkanat; “yıllardır Mersin’deki lise tiyatrolarına destek verdim. Çünkü inanıyorum ki, her türlü şiddeti ve kötü alışkanlıkları önleyen tek şey sanattır. Tiyatro ise bu konuda en etkili bir daldır. Dikkat edilmesi gereken tek şey, tiyatroyu doğru dürüst bilmeyenlerin bu gençleri yanlış etkilemeleridir. Son zamanlarda ortalıkta bu tür insanlar çoğaldı. Yarım yamalak bilgileriyle veya kazara bir iki dizide figüranlık yapmış kişiler, kendilerini tiyatrocu gibi tanıtıp gençleri yanlış yönlendiriyorlar. Gençlerin ve yöneticilerin bunlara dikkat etmesi, iyi incelemeleri gerek. Çünkü yanlışı düzeltmek çok daha zordur.” dedi.
.
KÜNYE
Oyunun adı: CİMRİ
Yazarı: Moliere
Yönetmen: Ahmet AKTUNA
Çalıştırıcı Öğretmen: Naciye GÜRPINAR
Kostüm / Dekor Tasarım / Ses ve Kumanda: Tufan KODALLI
Işık ve kumanda: Sıtkı ÇİÇEK

ROL DAĞILIMI
Harpagon: Furkan ALTINYAYLA
Clean: Mustafa KARAKAŞ
Else: Çiğdem GÜL
Valere: Erkan YARAR
Mariene: Zeliha TAYMAN
Frosine: Ceren TAŞ
Jacques Usta: Hakan KUNT
Simon, Anselme: Vedat ÖZDEMİR
Cleaude Kadın: Sema ŞEN
Brindauoine: Mustafa UÇAR
La Merluche: Egemen KUTLUAY
La Fleche: M. Oğuzhan POLAT
Komiser: Güray HAKVAR
Suflörler: Mustafa ŞENOL / Peri NİSİR
.
(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)