3 Mart 2009 Salı

"tek kale maç"


Sayın Bulunmaz,

Öncelikle bir düzeltme yapalım, tartışma dosyasını hazırlayan İATP-G değil, İATP-G Yayıncılık İnisiyatifi'dir. Dosya İATP-G'nin acil ve özel bir gündemi değildir. Fakat işi elden geldiğince tiyatro basın yayın ortamını takip etmek olan Yayıncılık İnisiyatifi için durum elbette farklıdır.

İkincisi, dosyamız aşama aşama oluşturulmaktadır. Bir daha baktığınızda farkedebileceğiniz gibi, Ertuğrul Timur'un 2 Mart tarihli açıklamalarını da girmiş bulunuyoruz. Oysa sizin verdiğiniz linkler arasında bu açıklamalar yer almıyor. Bu nedenle İATP-G hakkında haber yaparken kendinizi değil, İATP-G sitesini referans alırsanız seviniriz; ne de olsa adres olarak orasını gösteriyorsunuz.

Yine anlaşılamayan bir konu, İATP-G sitesinin bir haber-yorum sitesi olmadığıdır. Biz sitemize yollanan ve gündemimize sunulan yazıları yayımlamakla yükümlüyüz. Eksik gördüğünüz ya da link vermeyi ihmal ettiğimizi düşündüğünüz yazılar varsa, dikkatimizi çekmeniz yeterlidir. Bizim bu dosyayı açmamızın nedeni Sayın Timur'un site iletişim adresimize yolladığı tartışma yazılarının artmasıdır. İzlenmesi zorlaştığı için, bir dosya haline getirip duyuru bölümüne yerleştirdik. Ayrıca son dönemde biraz da İATP-G dolayımıyla düşürüldüğü zor duruma hak verip bir dayanışma mesajı da yayınladık.

Sizin Timur'a cevaben yazmış olduğunuz bir yazı varsa lütfen bize iletiniz ve dikkatimiz çekiniz. Biz henüz böyle bir yazıya rastlamadık. Buna sitenizin karışık ve değişken yapısı da neden olmuş olabilir. Yoksa bu yazılara asgari olarak yazı içinde ya da sunumlarında link vermek zor değildir. Bugüne kadar gündemimize alınmak üzere bir yazı yollamadığınızı biliyoruz. Tekrar edelim: Bir haber-yorum sitesi olmadığımız için, kapsamlı bir dosya hazırlamak ve bu dosyayı oluşturmak için geniş ve detaylı tarama yapma yükümlülüğümüz yok. Fakat dikkatimiz çekildiğinde ve gündemimize almamız talep edildiğinde tabii ki tartışma dosyasını genişletmek İATP-G için de faydalı olacaktır.

Muhatapları, misyonları birbirine karıştırarak yayıncılık yapmak gibi bir çizginiz olduğunu gözlemliyoruz. Kasıtlı mı yapıyorsunuz, kargaşa ve yoğunluktan mı bir şeyler karışıyor karar veremiyoruz. Fakat okur nezdinde ve objektif olarak sonuç yanlış bilgilendirme (dezenformasyon) oluyor.

İATP-G Yayıncılık İnisiyatifi