29 Mart 2009 Pazar







(tiyatrolar birliği)
15. BARTIN TiYATRO FESTiVALi
.
.
27 Mart 2009
.
.
15. BARTIN TİYATRO FESTİVALİ her yıl olduğu gibi 27 Mart 2009 Dünya Tiyatrolar Günü ile coşkuyla başladı. Festivale gelen telgrafların okunmasından sonra festivale katkıda bulunan kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Örgütlerine teşekkür plaketleri sunuldu. Ardından Geçmişten Günümüze Bartın Bölge Tiyatrosu adlı projeksiyon sunumla devam edildi. Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Agusto Boal’in yazdığı uluslararası bildiri ve Temel Demirer’in yazdığı Türkiye Tiyatrolar Birliği Bildirisi’ni Bartın Sanat Tiyatrosu-Genç Sahne’den Hazal Gecegörür okudu.
.
İlk oyun olarak Bartın Bölge Tiyatrosu Nazım Hikmet Ran’nın yazıp Zafer Gecegörür’ün yönettiği Kuvayi Milliye oyunu sahnelendi. Kısa bir aradan sonra da Aziz Nesin’nin yazdığı öykü ve şiirlerden derlenip Zafer Gecegörür’ün yönettiği Birtakım Azizlikler oyunu sahnelendi. Yoğun bir kalabalığın katıldığı etkinlikler. Tiyatro sorunlarının da konuşulduğu Festival Kokteyli ile sonlandı.
.
28 Mart 2009
Festivalin ikinci gününde Bartın Sanat Tiyatrosu-GENÇ SAHNE Haldun Taner, Kandemir Konduk, Müjdat Gezen, Memet Baydur, Yılmaz Erdoğan gibi yazarların oyunlarından bölümlerle kolaj çalışması olarak Zafer Gecegörür’ün yönettiği Ortaya Kar-ışık adlı oyunu sahneledi. Salonun tıklım tıklım dolu olduğu seyircilerin ayakta izlediği ve pek çok seyircimizi oyunun festivalde tekrar oynayacağını tarafımızdan söylenerek salondan geri dönmek zorunda kaldığı oyun büyük beğeni topladı.
.
29 MART 2009 Yerel Seçimler nedeniyle etkinlik konmamış bir gündür.
.
30 Mart 2009 dan itibaren festivalimiz olanca coşkusu ve yoğun katılımından duyduğumuz sevinçle 13 Nisan 2009 kadar sürecektir.
.
***
.
Bartın Bölge Tiyatrosu
Bartın Sanat Tiyatrosu
Oyuncu-Yönetmen-Drama Lideri
zafergecegorur@gmail.com
zafergecegorur@hotmail.com