11 Şubat 2009 Çarşamba

Yeni bir yarışma ruhu tesisi!

Emeğin iktidarını hazırlayan edebiyat yerine, kapitalist iktidarı kalıcılaştıran edebiyat anlayışına, her koşulda karşıyız. Kapitalist iktidarı kalıcılaştırabilmek için, edebiyatı besleyen en önemli araç ödül düzeneğidir. Yarışma ruhu tesis eden bu düzeneği, kapitalist kurum ve kuruluşlar ayakta tutar. Can Yayınları da bu kuruluşlardan biri. Can Yayınları, hem satışını artırmak ve hem de kapitalizmin sürekli hale gelmesi için, yeni bir yarışma ruhu tesis etti.

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için ömrünü edebiyata yatıran Doğan Hızlan'ın kurul başkanı olduğu Erdal Öz Edebiyat Ödülü seçici kurulu, kimi seçerse seçsin, mutlaka emeğin iktidarını öteleyen birini seçmiş olacak.

Milliyet gazetesinden aktarıyoruz. (
HB)


Erdal Öz Edebiyat Ödülü’ne doğru...


İlki geçen yıl şair Gülten Akın’a verilen Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün ikincisinin seçici kurulu açıklandı

Son üç yıl içinde yeni bir yapıtı yayımlanmış tek bir yazara verilen ödülün bu yılki seçici kurulu, Doğan Hızlan (kurul başkanı), Cevat Çapan, Jale Parla, Nüket Esen, Semih Gümüş, Enis Batur ve Can Yayınları adına Celâl Üster’den oluşuyor. Kurulun yapacağı toplantıyla belirlenecek ödül sahibi, 16 Mart’ta kamuoyuna duyurulacak ve ödülü 26 Mart’ta Pera Müzesi’nde düzenlenecek bir törenle verilecek. Ödül, 15 bin TL ve Handan Börüteçene’nin bir heykelinden oluşuyor.

(Kaynak: Milliyet)