11 Şubat 2009 Çarşamba

"Özdemir Nutku skandalı"na gereken önemi verdiğimiz gibi, insanî değerleri kirleten Dokuzışıklar'ın bağışlanamaz suçlarına da gereken önemi veriyoruz!

Cenaze töreni müdavimi kılıklı Aykut Dokuzışıklar


Yeminli anti-sosyalist Aykut Dokuzışıklar, Nedim Saban'a yaptığı faşizan sortiyle (Bakınız: Dokuzışıklar, "Ankara’nın taşı toprağı silah olursa!..") tiyatro gündemine lök gibi oturdu. Yarı feodal-yarı kapitalist gazete patronlarının paspası olmanın dışında hiçbir özelliği bulunmayan medya faşisti Aykut Dokuzışıklar, bugünkü "Bugün"deki yazısına, bakınız nasıl başlamış:

..........Süleyman Demirel ‘Boğaz Köprüsü’nün yapılmasının şart olduğunu açıkladığı zaman binlerce solcu üniversite öğrencisi protesto için yollara dökülmüştü.

..........Boğaz Köprüsü’nün Karl Marks, Lenin veya Stalin ile ilgisi bulunmuştu. Vatanlarını herkesten çok seviyorlar ya... Bilmeden çevre savaşçısı olmuşlardı. Oysa ikinci köprünün güzergahı saptandığı zaman da bağıran çağıran pardon çevreci olanlar vardı. Çünkü ikinci köprü pek çok entel dantel ve zenginin yalı ve köşkünü yıkmıştı. Bakın şimdi üçüncü Boğaz Köprüsü çalışmaları var. Ama hiç ses çıkmıyor. (...)

(Bakınız: Dokuzışıklar, "Bergama’da ‘pienea’lı çikolata yer misiniz?")

12 Eylül Faşizmi'nin tanklarla ezdiği insanları, kalemine yerleştirdiği kusmuklarla kirletmeye çalışan Aykut Dokuzışıklar; Karl Marks, Lenin ve Stalin adının belleklerden silinmesi için, sahibinin sesi olarak, her türlü notayı havlama sesleriyle okumayı sürdürüyor. (HB)