4 Şubat 2009 Çarşamba

Kültür Bakanlığı çanağı yalamadan tiyatro yapamayanlardan biri olan Bizim Tiyatro, Kadıköy Belediyesi'nin emrindeki Barış Manço'da F451'i sahneliyor!

Bizim Tiyatro'nun F451 oyununun afişini, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi katkılarıyla" yazısını sünnet etmeden yayınlıyoruz.


Tüm acımasız eleştirilerimize karşın, Kültür Bakanlığı çanağı yalamayı ısrarla sürdürerek, AKP'li Kültür Bakanlığı'ndan tam 28.000 TL sadaka alan Bizim Tiyatro, Kadıköy Belediyesi'nin emrinde bulunan Barış Manço Kültür Merkezi salonunda F451'i sahneliyor. Haberi www.tiyatronline.com sitesinden aktarıyoruz. (HB)


Bizim Tiyatro / 28.Yıl / "F451"...

Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi (0216) 418 95 49
07, 14, 28 Şubat C.tesi 20.30
(Bradbury'nin Fahrenheit 451 romanından ve Truffaut'nun aynı adlı filminden yararlanarak)
Oyunlaştıran-Yöneten
Zafer Diper

Yönetmen Yardımcıları
Aslı Nişancı-İzgen Diper
Işık-Müzik Süreyya Karaduman
Film Gösterimi Özgür Sağlık
Sahne Uygulayımcısı Murat Kızılkaya

K i ş i l e r
Yüzbaşı Hüseyin Taş
Montag Zafer Diper
Clarisse Aslı Nişancı
Mildred Nazan Diper
Cervantes Özgür Sağlık

Oyun 2039 yılında geçmektedir.. Kitap kağıtlarının yanıp tutuştuğu ısı derecesidir F451 ve itfaiyecilerin giysilerinin kollarında bu yazılıdır. İtfaiyeciler yangın söndürmek yerine, yapılan ihbarlar doğrultusunda- kitapları yakmakla görevlidirler artık. Ülkede çizgi roman, eski iyi itiraflar ve ticaret mecmuaları dışında kitap okumak, kitap bulundurmak yasak ve büyük bir suçtur.. Montag da işini seven bir itfaiyecidir ve kendisini, yaptığı işi hiçbir zaman sorgulamamıştır. Ta ki on sekiz yaşındaki genç kıza, Clarisse'e rastlayana dek. Yaşamındaki yanlışlar doğrularla yer değiştirmeye başlar o andan sonra.. Eşi Mildred'la iletişimsiz-kopuk birlikteliğinin ayrımına varır; toplumdaki çarpıklıkları derinden duyumsamaya ve onları düşünmeye başlar. Gizliden gizliye, ele geçtirdiği kitapları okumaktadır artık sürekli. Daha sonra da ihbar edilen kendisi olur ama.. Kitap insanlarının bulunduğu yere, ormana kaçar.. Orada herkes bir kitap ezberleyip bir diğerine aktarmaktadır…

Kitap yakmalar tarihçesine de girerek, gelişen süreçte; sansüre, totaliter yönetimlere, kültür endüstrisine eleştirisel bir bakış açısı F451..

www.bizimtiyatro.net / bilgi@bizimtiyatro.net / (0543)765 71 15

(Kaynak: tiyatronline.com)
.
Bizim Tiyatro'nun F451 oyununun afişi, www.tiyatronline.com sitesinde, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi katkılarıyla" yazısı sünnet edilerek yayınlandı.